NAPRAVILI SMO TAQUITOSE: Zapisali smo recept za ove slasne rolice i na vama je samo da ih isprobate, što se čeka?

Foto: foodie_croatia

Taquitosi su hit meksičke kuhinje, finger food omiljen diljem svijeta, koje su mnogi Zagrepčani rado tamanili u Radićevoj ulici, u malenom lokalu imena Taquitos Bandidos. Sad, kad je većina nas kod kuće, odakle mnogi i rade, dašak Meksika možete osjetiti i u vlastitoj kuhinji.

Inspiracija za ove taquitose nam je recept poznatog gastro bloggera Darka Kontina, koji smo malo promijenili. Umjesto kuhane piletine, kojom se pune ove slasne rolice u originalnom receptu, mi smo u njih stavili marinirane i na tavi pečene komadiće pilećeg filea.

Dok smo ih spremali, sve smo izmjerili i fotografirali, a našli smo i trik uz koji vam ne trebaju čačkalice kako se rolice ne bi raspale, već samo malo vode. Sad je na vama da zasučete rukave i pripremite taquitose za obitelj, prijatelje ili pak nikog drugog, već za same sebe.

Foto: foodie_croatia

Sastojci:
1 veći pileći file
po 1/4 žličice slatke crvene paprike, mljevenog korijandera i sušenog origana
prstohvat soli
malo suncokretovog ulja
250 g svježeg kremastog sira (mi smo koristili posni)
100 g tvrdog sira za ribanje (koristili smo ementaler)
4 velike pšenične tortilje

Foto: foodie_croatia

Priprema:
Piletinu narežite na kockice, pomiješajte sa začinima, soli i uljem pa ostavite barem sat vremena da se marinira. Pecite kratko na tavi, da dobije boju sa svih strana, otprilike 10 minuta, uz miješanje. Ostaviite da se malo prohladi, pa pomiješajte sa svježim sirom i naribanim tvrdim sirom. Mi smo stavili ementaler, ali možete iskoristiti goudu, trapist ili pak nešto treće. Tortilje narežite na četvrtine i kut premažite s malo vode, a na vanjski rub stavite jednu do dvije žličice nadjeva. Zamotajte, princip je sličan kao kod motanja kiflica, voda će zalijepiti tortilju pa se neće raspasti tijekom pečenja. Rubove možete zavrnuti prema unutra ili ih pak ostaviti vani, taquitosi će tada biti tanji i duži. Kad ste smotali svih 16 taquitosa, pržite ih u umjereno zagrijanom ulju u tavi. Ne treba vam previše ulja, taquitose ćete tijekom prženja okrenuti. Pržite ih na laganoj vatri par minuta sa svake strane, pa ocijedite na kuhinjskom papiru. Umak koji smo mi pripremili je od tekućeg jogurta, malo majoneze i kečapa, a poigrati se možete raznim svježim ili sušenim začinima i dodati u umak.


Komentari