Nakon što kušate ove krumpire, zaboravit ćete sve načine na koje ste ga do sada pripremali

Prava harmonija okusa.

Pečeni, kuhani, na salatu… bezbroj je metoda pripreme krumpira. Oni su sasvim sigurno jedan od omiljenih priloga, ali svakako uz kakvu ukusnu salatu mogu poslužiti i kao glavno jelo. No, krumpir se može prirediti i na pomalo neuobičajen način.

Dovoljan vam je kilogram krumpira, oko 5 dkg maslaca i nekoliko žlica maslinovog ulja. Po ukusu možete dodati sol, papar, papriku ili pak peršin, ali sve i da ga ne volite, češnjak će ovom jelu dati sasvim novu dimenziju. Vrijeme pripreme je oko 45 minuta, a proces je više nego jednostavan.

Potrebno je, naravno, krumpir prvo očistiti i narezati na polovice. Potom svaku polovicu lagano zarežite nožem, ali ne skroz do kraja. Režite ga tako da nalikuje lepezici na postolju. Krumpir potom vrlo kratko prokuhajte u slanoj vodi nekoliko minuta. Zatim ga izvadite iz vode i posložite na lim za pečenje.

Krumpire potom preklopite aluminijskom folijom i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu. U međuvremenu otopite maslac, dodajte mu maslinovo ulje i začine po želji, a desetak minuta prije kraja izvadite krumpir iz pećnice i prelijte s ovom otopinom te zapecite bez folije. Nastojte da smjesa upotpuni narezane krumpire.

Kada su pečeni, dobiti ćete ukusno i mirisno jelo, hrskavo izvana, a mekano iznutra. Ovako spravljen krumpir možete poslužiti uz jela od povrća, mesna jela, ali nestat će vrlo brzo s tanjura i bez priloga, piše Dnevno.


Komentari