NAJVEĆI HIT LJETA NA ODLASKU: Donosimo recept za najfiniji cheesecake s ginom! Priprema je jednostavna, a okus božanstven

Na popularnoj stranici ‘Ženski recenziraj’, koja je nedavno skupila preko 100 tisuća članica u Facebook grupi, nedavno je objavljen recept za jedan genijalan desert koji će savršeno ‘leći’ u ovim ljetnim mjesecima – cheesecake s ginom.

Gin tonic već je nekoliko sezona totalni ljetni hit, a kada se iskombinira s cheesecakeom, dobivamo slasticu kojoj nitko ne može odoljeti. Dok još uživamo u posljednjim zrakama ljeta, valja isprobati ovu genijalnu poslasticu.

U slast!

SASTOJCI:

200 grama mljevenog keksa (možete usitniti Digestive ili Petit keks)
2 žlice smeđeg šećera
100 grama maslaca
500 grama kremastog sira
25 grama šećera u prahu (po želji smanjiti ili staviti dvije žlice smeđeg šećera)
50 ml džina
1 čajna žličica iscijeđenog soka od limete (ili limuna)
korica jedne limete (ili limuna)
100 grama bijele čokolade
250 ml vrhnja za šlag
125 g borovnica

PRIPREMA:

Kekse usitnite mikserom ili valjkom za razvijanje tijesta sve dok od njih ne dobijete prah. Usitnjene kekse pomiješajte s rastopljenim maslacem. Na kalup za torte promjera 20 centimetara položite papir za pečenje i po njemu rasporedite smeđi šećer (on će keksima dati karameliziranu teksturu).

Utisnite smjesu keksa i maslaca te ju prepecite četiri minute na 200 stupnjeva dok ne porumeni. Ako ćete kolač raditi u čašicama, keksiće položene na papiru za pečenje prepecite u bilo kojoj tepsiji.

U velikoj zdjeli pomiješajte kremasti sir, šećer, džin, sok iscijeđene limete i njezinu naribanu koricu sve dok ne dobijete glatku smjesu. Rastopite na pari bijelu čokoladu i ostavite da se malo ohladi (oko dvije minute), a zatim ju pomiješajte sa smjesom od sira.

U posebnoj zdjeli istucite vrhnje za šlag i nježno ga umiješajte u smjesu od sira i bijele čokolade. Prelijte smjesu preko baze od keksa i na kraju u kremu lagano utisnite borovnice te stavite u hladnjak na barem šest sati. Idealno bi bilo ostaviti ju u hladnjaku preko noći.

Poslužite spremnu poslasticu uz omiljeni gin tonic koktel.


Komentari