(FOTO) Ovo su najbolji zagrebački dućani s hranom

Facebook/Špeceraj

Zagrebačka ponuda gastro dućana prilično je ugušena supermarketima i diskontnim lancima. Gastro portal Kult Plave Kamenice na ovoj beživotnoj sceni ipak nalazi 6 zagrebačkih dućana s hranom čija će ponuda, ali i prezentacija iste, oduševiti svakog pravog gurmana.

1. Bonkulović, Kaptol Centar

Bonkulović je dućan koji ekipa koja stoji iza ovog gurmanskog portala ocjenjuje kao “najbolji zagrebački i hrvatski delikatesni dućan u koji su ikad ušli”. Od iberica i culatella, preko vrhunskih loirskih i burgundskih sireva, foie gras i pravog kavijara, do toskanskih čokolada Amedei, u ovom dućanu zbilja možete pronaći vrhunske proizvode; za koje ćete, naravno, morati izdvojiti popriličan iznos iz novčanika.

Le Gall maslac – dolazi iz Francuske (pokrajina Bretanja)- tradicionalna metoda proizvodnje- 100 % prirodan proizvod…

Gepostet von Bonkulović delikatese am Mittwoch, 2. Mai 2018

2. Konzum, Radnička 49

Konzum na Radničkoj jedini je supermarket koji se našao na ovoj listi. Razlog tome leži u činjenici da se na njihovim policama može pronaći vrhunska uvozna roba, ali i ono najbolje iz hrvatske prozvodnje. Dodatni plus im je bogata ponuda svjetskih vina i finih piva te svježa riba i morski plodovi.

3. Špeceraj, Svačićev trg 1

Špeceraj je ekipu s Kulta Plave Kamenice oduševio ponudom malih, obiteljskih tvrtki, koje. Riječ je o  proizvodima koji nisu komercijalizirani te su visoke kvalitete; od mliječnih proizvoda i dimljene ribe, do sezonskog voća i povrća.

Gepostet von Špeceraj am Montag, 17. April 2017

4. Delikatese O La La, Masarykova 21

Riječ je o delikatesnom dućanu koji nudi vrhunske talijanske porizvode. Ako ste ljubitelj mortadele kod njih ćete pronaći onu najbolju, a neće vas razočarati niti sirevi i pršut iz njihove ponude.

Gepostet von Poruckusa/Lunchdigga am Dienstag, 28. März 2017

5. Veronika Delikatese, Ilica 62

U Veroniki ćete pronaći čitav niz prirodnih namirnica te proizvode iz njihove vlastite mljekare.

Gepostet von Veronika delikatese am Donnerstag, 14. November 2013

6. Asia Store, Ilica 52

Od azijske pive do umaka, začina, tjestenine, grickalica… Iz ovog malog azijskog dućana zasigurno nećete izaći nezadovoljni i praznih ruku.

Gepostet von Asia store am Donnerstag, 11. Mai 2017


Komentari