U potrazi za najboljim sladoledom: Pet lokacija kojima se uvijek vraćamo

Facebook

Zagrebački asfalt već je užaren, a najbolje moguće osvježenje svakako je omiljeni sladoled.

Slastičarnice su svojevrsna duša našega grada. Svatko od nas ima svoja omiljena mjesta na koja najradije odlazimo pojesti slatku kuglu osvježenja, no većinom se ponavljaju ista imena slastičarni na kojima nalazimo najukusniji sladoled.

Orijent (Maksimirska 34)

Slastičarnica Orijent jedna je od onih koje spadaju u skupinu kultnih, a u njoj obilje drugačijih okusa ovoga hladnog deserta. Sladoled cheescake ili Fred & Ginger? Možda slatka smokva ili Mozart?

Facebook
Facebook

Sve to možete pronaći na ovom neobičnom mjestu, koje kada su sladoledi u pitanju prati onu dobru staru – ponudi kupcu prirodno, sezonsko i raj za nepce.

Amélie (Vlaška 7)

Predivan interijer ono je što će vas na prvu privući u Amelie. No, okus njihovog sladoleda ono je zbog čega ćete se u Amelie uvijek vraćati.. Sladoledi bez šećera, potpuno prirodni, a opet slatki nešto je čemu rijetki odolijevaju.

Facebook
Facebook

Ukoliko volite neobične okuse svakako kušajte karamelizirane jagode s balsamicom. Oni novim okusima skloni uživati će u spoju đumbira s borovnicom, a u tu kuglicu dodan je i med. A za ljubitelje dobre stare čokolade ova slastičarna bit će pravi raj.

Cukeraj

Prirodni sladoled u kojem se pronalaze komadi pravoga voća i orašastih plodova poput lješnjaka mame samim svojim izgledom, a okus oduševljava i one koji nisu opčinjeni ovom ljetnom poslasticom.

Facebook
Facebook

Peanut butter, banana i kikiriki čine jedinstven spoj za nepce, a Cukeraj otkriva tajnu – upravo ova kombinacija okusa bila je omiljena poslastica Kralja rocka, Elvisa.

Vincek (Ilica 18)

Pričati o desertima, pa bio to i sladoled, a ne spomenuti Vincek ne bi bilo primjereno, unatoč negativnoj reputaciji koja ih prati u zadnje vrijeme.  Ukoliko u ovoj slastičarnici poželite kušati svoju omiljenu kuglu pripremite se na čekanje u redu, ali nemojte negodovati jer finalni rezultat ugodno će vas iznenaditi.

Facebook
Facebook

I da, ukoliko ste čokoljubac, probajte svakako kuglicu s okusom tamne čoklade. Jer tko je jednom kuša vratiti će se.

Slatka priča (Kranjčevićeva 17)

Slatka Priča je zagrebačka slastičarnica čiji je moto ”Domaće, svježe i ukusno”. U ovoj slastičarni svakodnevno možete uživati u rapsodiji okusa, a okus njihovih sladoleda neće vas razočarati. Karamela sa najfinijim preljevom koji sadrzi komadiće hrskavog krokanta ili skuta s preljevom od breskve?

Facebook
Facebook

Ili čokolada, ako niste avanturističkog duha? Mi svakako preporučamo okus pistacija, fantastičan je! No, koji god sladoled izabrali, iz Slatke priče izaći ćete s osmijehom.

 

 

 

 

 

 

Komentari