‘MOJ SIN GA OBOŽAVA!’ Zdravi čoko-lješnjak doručak ili desert za školarce po receptu domaće glumice

Foto: Instagram

Članica ansambla kazališta Kerempuh, 46-godišnja Anita Matić Delić, osim strasti prema umjetnosti, ima još jednu – prema kuhanju. Tako putem svog Instagram profila redovno s pratiteljima dijeli recepte za najfinija i zdrava jela, a sada je donijela spas za sve roditelje koji više ne znaju što ponuditi svojim klincima.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Anita Matic Delic (@anitamaticdelic)

˝Ovo je doručak kojeg moj mlađi školarac obožava. Iako jako voli sve što je čokoladno ipak mi sve ne prođe kod njega. No, ovo je prošlo s čistom peticom! Ako vaši klinci vole za doručak pojesti nešto slatko onda ću vas ovim receptom pokušati nagovoriti da im ponudite ovaj hranjivi i cjeloviti jutarnji obrok kojeg možete posluživati i kao popodnevnu užinu ili desert˝, poručila je glumica uz recept zbog kojeg sline cure već samo prilikom pogleda na fotografiju.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Anita Matic Delic (@anitamaticdelic)

Sastojci:

1/3 šalice kus-kusa
2 i 1/2 šalice zobenog mlijeka (ili nekog drugog biljnog mlijeka)
1 žlica organskog kakaa u prahu
2 žlice maslaca od lješnjaka
1/4 žličice vanilije burbon u prahu
4 kockice čokolade za kuhanje
2-3 žlice agavinog sirupa
drobljeni prženi lješnjaci i sitno sjeckana čokolada za ukrašavanje

Postupak:

Zagrijati mlijeko na laganoj vatri. U zagrijano mlijeko dodati kus-kus i ostale sastojke (osim drobljenih lješnjaka) i miješati dok se maslac ne rastopi te kuhati na laganoj vatri cca 10-15 minuta, dok se ne zgusne kao puding. Poslužite uz drobljene lješnjake i/ili sitno narezanom tamnom čokoladom.

Varijante: Ako vaše dijete nije tip od čokolade, napravite ovo jelo bez kakaa i čokolade. Možete ubaciti i suho voće ili ribanu jabuku, žlicu omiljenog pekmez, kokos pahuljice… Također, ovo možete ponuditi i djeci vrtićke dobi.


Komentari