MLJAC, MLJAC! Ove brze i sočne tortilje s piletinom idealan su odabir za ručak, večeru, ali i kućni tulum

Foto: Instagram

Ukusne, sočne i – brze. Ručak, večera ili ‘snack’ na kućnom druženju, tortilje su uvijek odabir s kojim ne možete pogriješiti. Bezboj je opcija za spremanje ovog popularnog jela koje možete prilagoditi svome ukusu, a mi u nastavku donosimo recept za jednu od najpopularnijih varijanti – onu s piletinom. Ako ste u žurbi, možete koristiti i već gotove tortilje!

Sastojci za punjenje: 

200-300g piletine
1 srednje velika crvena paprika
1 mala zelena paprika
1 srednje veliki ljubičasti luk
2dl pirea od rajčice
1 rajčica
200 g kukuruza
300 g crvenog graha
sol, papar, crvena paprika

Sastojci za tortilje (pet komada): 

260 dag brašna
pola vrećice praška za pecivo
1 žličica soli
20 grama rastopljenog maslaca
2 dl toplog mlijeka

Priprema: 

Pola sitno sjeckanog luka prodinstati pa dodati piletinu prethodno narezanu na trakice. Staviti sa strane. U drugoj posudi prodinstati ostatak luka narezanog na “mjesece” pa dodati paprike narezane na trakice.

Dinstati dok paprika ne omekša, a zatim dodati sitno sjeckanu rajčicu, kukuruz i grah. Sve začiniti i zaliti pireom od rajčica, kratko sve prokuhati i na kraju dodati piletinu.

Što se tiče pripreme domaćih tortilja, od brašna, soli, praška za pecivo, maslaca i mlijeka zamijesiti tijesto. Ostaviti da odstoji 20 minuta, zatim podijeliti na pet otprilike jednakih dijelova te oblikovati valjkom.

Peći kratko u tavi bez masnoće. Tortilje napuniti nadjevom te po želji dodati ribanog sira. Mogu se i zapeći – u tom slučaju premazati ih vrhnjem te peći desetak minuta na 200 stupnjeva. Dobar tek!


Komentari