Mirisi i okusi neodoljivih delicija: gastro festival koji obožavamo opet u Zagrebu

Pixsell

Kako obići cijeli svijet bez putovnice i kofera ponovno će pokazati gastro-avantura na Europskom trgu festival Svijet na tanjuru.

Krajem kolovoza ponovno će Zagrepčani i njihovi gosti imati prigodu putovati svijetom. Dovoljno je doći na Europski trg i novo izdanje festivala Svijet na tanjuru. Ova gastro-avantura ne traži ni putovnice ni prepunih kofera. Dovoljno je biti gladan novih spoznaja i otvoren prema drugačijem.

Svaki dan festivala Svijet na tanjuru donosi naime novu gastro-destinaciju i njezine najukusnije delicije. Za početak, tu su dakako okusi Hrvatske koji će domaće goste vjerojatno vratiti na tren u djetinjstvo, a strane posjetitelje naučiti što je to hrvatska gastronomija. Nakon toga, u desetak dana slijedi put oko svijeta, od dalekog istoka, do egzotična juga, od krajnjeg sjevera, do prostranstava zapada.

Nema nikakvog razloga da ponovno ne bude jela kao što su libanonski motabal, ruske chebureke, kubanski churrosi i venecuelanska repa, ili pak svih vrsta sushija pravog američkog burgera. Sve to naravno uz zabavni program koji će gastro-putovanje ispuniti glazbom, plesom, tradicionalnim običajima i jezicima. Plesati južnoameričke plesove, okušati se u istočnjačkim borilačkim vještinama ili pak kući otići s licitarskim srcem koje ste sami izradili, sve se to može na ovom putovanju.

Festival Svijet na tanjuru vodi na nezaboravnu avanturu. Za sve dodatne informacije i detaljan program koji stiže uskoro posjetite Facebook stranicu festivala.


Komentari