Međunarodni je dan piva, evo gdje su najbolje craft pivovare u Zagrebu

FOTO: Flickr

Nije tajna da su Hrvati pivopije. 

Prosječan Hrvat godišnje popije 79 litara piva, što nas stavlja u prvih deset zemalja Europe po ispijanju ovog alkoholnog pića. Sve češće pivopije biraju upravo domaću kapljicu, odnosno craft piva i baš zbog toga smo provjerili gdje je ono najbolje.

Tolkien’s House

Na Opatovini se smjestila pivovara koji će vas poslati u zemlju hobita, vilenjaka i čarobnjaka. Tolkien’s House pravo je mjesto za ljubitelje Gospodara prstenova, ali i za sve one kojima su klasični kafići jednostavno dosadili. Magično mjesto u srcu Zagreba nikoga neće ostaviti ravnodušnima, a ne odmađe ni odlično craft pivo, zbog kojeg se mušterije uvijek vraćaju.

FOTO: Facebook/ Tolkien's House
FOTO: Facebook/ Tolkien’s House

Sheridan’s Pub

Ovaj pub smjestio se na Savskoj, a osim dobrog piva, oni nude i zanimljive kvizove u koje je hladno piće uvijek dobrodošlo. Fina craft piva ko njih su standard, a uz njih dobijete i odličnu atmosferu i dašak Irske u Zagrebu.

FOTO: Facebook/ Sheridan's Pub
FOTO: Facebook/ Sheridan’s Pub

The Garden Brewery

Jedna od poznatijih pivovara nalazi se na Slavonskoj, a nedavno su počeli proizvoditi i pivo pod svojim imenom. Ovoliku raznolikost malo gdje ćete naći, a kada jednom probate njihovo pivo, jednostavno ćete se morati vratiti.

FOTO: Facebook/ Garden Brewery
FOTO: Facebook/ Garden Brewery

Craft Room

I ova pivovara nalazi se na Opatovini i nećete biti razočarani ako kročite kroz njihova vrata. Ovdje vas čeka vesela atmosfera i fina, hladna piva koja će vas osvježiti i na najtopliji ljetni dan. Uz sve to, odmaknut ćete se od standardnog okusa piva masovne proizvodnje i popiti rajsku kapljicu koja je daleko od piva koje ćete pronaći na policama trgovina.

FOTO: Facebook/ Craft Room
FOTO: Facebook/ Craft Room


Komentari