Među prvima smo probali nove burgere u gradu: Evo gdje ih možete pronaći

FOTO: Edwin Nicky Džemidžić

Ljubitelji slasnih burgera od 5. prosinca će u Zagrebu moći posjetiti još jedno mjesto s bogatom i kvalitetnom ponudom. Lars&Sven, vodeći slovenski lanac burger barova u zagrebačkom Branimir mingle mallu otvara svoj prvi restoran u Hrvatskoj. U Sloveniji posluju na četiri lokacije u Ljubljani i Kopru. Ova obiteljska tvrtka, već četiri godine zaredom proglašena je najboljim lancem slovenskih burger barova, a od 2017. godine imaju i mobilnu inačicu – food truck. Njime obilaze cijelu Sloveniju, a ove jeseni Iveka i njegove brzoruke grill majstore upoznali su i Zagrepčani na Zagreb Burger Festivalu. Iznimno su ponosni na suradnju s lokalnim OPG-ovima te od samog početka veliku pažnju posvećuju kvaliteti namirnica. U ponudi je 15 jela, uključujući i posebnu ponudu za djecu.

Koncept društvene odgovornosti iznimno je važan dio njihove poslovne filozofije. Uspostavili su vrlo kvalitetnu suradnju s ljubljanskim Centrom za osobe s posebnim potrebama Janez Levc, na što su iznimno ponosni. Naime štićenici Centra rade u pekarnici “Janez dela” , ručno pripremaju sva peciva bez konzervansa i aditiva za ovaj burger bar te za svoj rad primaju plaću. Isto tako, 3 štićenika s posebnim potrebama Lars&Sven je zaposlio u svojim burger barovima. Tako ih se aktivno integrira u društvo i osiguravaju redoviti prihodi. “Jako nam je dragocjena ova suradnja s centrom Janez Levc i vidimo koliko je važno pokazati osobama s posebnim potrebama da su dragocjeni i važni članovi našeg društva. Nadamo se da ćemo uspjeti ovako nešto pokrenuti i u Hrvatskoj, napomenuo je Primož Novak, vlasnik Lars&Svena.”

Već u samom početku poslovanja osmislili su i poseban donacijski program – Donirajmo lokalno (Lokalno šteje). U Sloveniji ga je podržao i slovenski predsjednik Borut Pahor te ga prepoznao kao uspješan poslovni model. Isti program počinje se provoditi i u Zagrebu. Svaka dva mjeseca će se odabirati prijavljeni kandidati, a sami posjetitelji odlučuju koji će kandidat osvojiti koju od donacija ubacivanjem žetona pri kupnji hrane. Tako konzumacijom u Lars&Svenu osim guštanja u kvalitetnoj hrani posjetitelji istovremeno i pomažu razvoju lokalne zajednice. Prvi zagrebački kandidati su: Domagoj Jakopović Ribafish za svoj projekt RokOtok, udruga Smiješak za sve za edukaciju teta i stričeka pričalica te Toni Bošnjaković za odlazak na Svjetski skijaški kup.

U ponudi od 15 jela svatko će pronaći svoje favorite, od prefinih Lars i Sven burgera, delicije zvane BlackEdder koja koketira s tamnim pecivom, pilećih prutića i filea, roastbeef sendviča i hrskutavih krumpirića. Vegetarijancima će se svidjeti Vege burger, a Beyond burger nestrpljivo očekuje sve vegane koji vole uživati u hrani. Bezglutenski burger isto tako je važan i tražen dio ponude. Za dječicu je Lars&Sven pripremio dva posebna menija. Uz maleni burger i krumpiriće tu je i prirodni sok ili voda uz gratis igračku. U pripremi burgera koristi se 100% certificirana domaća govedina, bez GMO-a, hormona, antibiotika, dodanih pojačivača okusa i konzervansa. Sastojke nabavljaju iz provjerenih izvora, a od sireva koriste samo one najkvalitetnije poput Goude, Cheddar sira, Provolonea i Mozzarelle. Povrće i ostali proizvodi uglavnom dolaze s lokalnih poljoprivrednih gospodarstava i od lokalnih proizvođača, koji razmišljaju poput njih. Uvijek se oslanjaju na lokalne dobavljače, jer tako skraćuju vrijeme dostave i smanjuju ugljični otisak. Lars&Sven se nalazi u prizemlju Branimir mingle malla, a posjetitelje očekuje od ponedjeljka do petka od 11 do 22 sata, subotom od 12 do 23 sata i nedjeljom od 12 do 21 h.

Branimir mingle mall predstavlja novi i jedinstveni koncept urbane destinacije u samom srcu Zagreba te je riječ o prvom takvom projektu u Hrvatskoj. Branimir mingle mall uključuje sadržaje za provođenje slobodnog vremena, druženje i okupljanje pod jednim krovom; tu je sve od odlične ponude restorana, preko igraonice i kina, pa sve do sportskih sadržaja u teretani, Branimir mingle mall će zadovoljiti sve zahtjeve nove generacije i modernog načina života.

Redakcija portala Zagreb.info među prvima je na przagredstavljanju za medije isprobala ukusne burgere koji će sigurno postati omiljeno jelo mnogih Instagramera jer osim što su dobrog okusa oni i izvrsno izgledaju.


Komentari