Mali raj za najzahtjevnije nepce: U centru Zagreba otvoren Wurst Bar

Kobasice su uz originalnu recepturu servirane izvorno, što uz kajzericu podrazumijeva i nekoliko različitih umaka-klasika.

Zagrebačka gastro scena odnedavno je bogatija za street food koncept poznatog i prepoznatljivog imena, ali u novom ruhu – Wurst Bar. S ciljem da omogući potpuno drugačiji doživljaj tradicionalnih kobasica, u kombinaciji s drugim pažljivo odabranim street food delicijama, Wurst Bar je otvorio svoja vrata u samom centru metropole, u Teslinoj 7.

Ono po čemu se primarno razlikuje novi Wurst Bar je koncept, koji predstavlja viziju dvojice talentiranih mladih kuhara Ivana Duke i Marka Mateija, pod čijim je stručnim okom i istančanim nepcem nastao zanimljiv i inovativan meni. Ovaj “chefovski dvojac” u svojim je konceptualnim promišljanjima krenuo od tradicionalnog načina pripremanja nadaleko poznatih austrijskih kobasica, putujući dalje svijetom u traženju inspiracije za ostale street food novosti koje su pripremili. Kobasice su uz originalnu recepturu servirane izvorno, što uz kajzericu podrazumijeva i nekoliko različitih umaka-klasika.


Jednako ukusna je i ponuda hot dogova koji kombiniraju popularnu “frankfurter hrenovku”, ali pripremljenu po posebnoj recepturi ekskluzivno za Wurst Bar. Premda hot dog na prvu zvuči kao nešto već toliko puta kušano i doživljeno, dvojica mladih kulinarskih majstora pobrinula su se da vas u tome razuvjere. Tako su za sve one željne novih i drugačijih okusa pripremili nekoliko jako zanimljivih međunarodnih interpretacija pa će vas tako voditi od New Yorka i Los Angelesa, preko susjedne Italije pa sve do Dalekog Istoka. Iako na prvu zvuči kako je ovo mjesto idealno za gospodu, ostatak ponude brzo će vas uvjeriti u suprotno jer je Wurst Bar jako mislio i pripadnice nježnijeg spola. Dame mogu birati između dvije neodoljive salate, kraljice među salatama, one Cezar, koja dolazi s posebnim “twistom” te jako posebne Chefs’ salate s neobičnim spojem najfinijih azijskih okusa.

Vrhunac cjelokupne ponude predstavljaju četiri specijaliteta, s kojima se Wurst bar sprema istaknuti na zagrebačkoj street food sceni. Iz radionice Duka-Matei dolaze sendviči koji toj jednostavnoj formi daju potpuno drugačiju dimenziju i perspektivu. Uz okusom jedinstvenu talijansku porchettu, istinsku američku deliciju kakva je pulled pork, tu je i potpuno egzotični vijetnamski Banh Mi te autorski uradak chefova – sto posto hrvatski sendvič, koji spaja posebnosti domaćih aroma.


Bogatu ponudu Wurst Bara zaokružuje jedna topla delicija idealna za ove hladnije dane – gulaš od govedine, kao istinski austrijski specijalitet. Ono što je zanimljivo spomenuti je da će chefovi Ivan i Marko goste, uz jela iz stalne ponude, neprestano iznenađivati kreativnim street food novitetima koje će ubacivati na meni. Wurst Bar će predstavljati odličan spoj najboljih namirnica, koje će ovaj mladi chefovski dvojac pretvarati u prave street food užitke za svačiji džep.

Kako bi uživanje u hrani bilo potpuno Snješka Kožul Papillon, dizajnerica interijera, imala je zahtjevan zadatak kako od malenog prostora svojim konceptom uređenja napraviti vizualno veći. Ključan element u toj transformaciji bila su stilizirana stabla izrađena od metala i postavljena na oba bočna zida. Osim što su i dodatno osvijetljena posebno izrađenom rasvjetom postavljenom na njih, polaganjem na neravne zidove od stare cigle dobila se i zanimljiva igra sjena. Kako bi se prostor još dodatno “proširio” u njega su smještena i metalizirana ogledala na nosačima od istog materijala.

Nakon što se navedenim rješenjima stvorio dojam prostranijeg interijera, posebna pažnja posvećena je projektiranju izuzetno malenih, no istovremeno jako svrsishodnih elemenata namještaja koji će gostima omogućiti ugodan boravak u Wurst Baru. Zbog svega navedenog trebao bi postati nezaobilazna točka za sve ljubitelje dobrog zalogaja te jedna od perjanica street food ponude u našoj metropoli.


Komentari