LOKACIJA I JELOVNIK OSTAJU TAJNA DO SAMOG KRAJA: Zanimljivo gastro događanje ‘The Gypsy Table’

Prvi put u Zagrebu 9. prosinca 2016. godine od 19 do 23 sata održat će se gastro događanje ‘The Gypsy Table’ na zasad još tajnoj lokaciji.

Ako volite fantastičnu hranu začinjenu prstohvatom iznenađenja ili jednostavno želite izaći na večeru u neki neobičan ambijent, onda ovo “lutajuće” gastro-iskustvo nikako ne smijete propustiti.

gypsytable_naslovna-640x430

Stol pun iznenađenja

Svaki Gypsy Table održava se na pomno odabranoj i neočekivanoj lokaciji. Možda će vas tako jednom dočekati večera uz svijeće u klaustru srednjovjekovnog samostana, a drugi put dugi stol na vrhu planine.

Uz uvijek posebnu lokaciju, svaki “stol” presvučen je novom temom, a na tanjurima se isto jelo nikada ne pojavljuje dvaput, dok originalni jelovnik svaki put iznova kreira tim vrhunskih kuhara uz pomoć poznatih gostiju chefova.

Na ovom stolu iznenađenja nikada ne nedostaje – lokacija i jelovnik ostaju tajni do samoga kraja.

Na prvom zagrebačkom izdanju, pod okriljem teme Što je staro, sada je opet novo, goste očekuju okusi novog i drugačijeg proizašli iz suradnje vrhunskih domaćih i stranih chefova Tonija ErcegaRicharda GruiceDamira ŠarićaPriske ThuringLucije Tomašić. Pri osmišljavanju jelovnika posebna pažnja posvetit će se autohtonim hrvatskim proizvodima i Slow Food prezidiju Pelješkom vareniku, a dio lokalnih namirnica domaćih OPG-ova nabavit će se na Malom placu, poznatoj “mobilnoj” tržnici prirodne i organske hrane.

gypsy-table_9

Dio prihoda ide u lokalne dobrotvorne ustanove

Dosad su održana dva Gypsy Table izdanja, oba u Dubrovniku – prvi u jednoj od lađa u Lazaretima, produžetku dubrovačkih zidina koja se u srednjovjekovno doba koristila kao karantena za pomorce, dok se drugi održao u dubrovačkom Akvariju.

The Gypsy Table humanitarnog je karaktera i dio prihoda donira u lokalne dobrotvorne ustanove. Prva dva izdanja pomogla su skloništu za pse lutalice na Žarkovici te dječjem domu Maslina u Dubrovniku. Ovoga puta, pažnja će biti posvećena djeci u Zagrebu kojoj je potrebna pomoć, a svaki gost, povodom božićnih blagdana, može prigodno donijeti i poklon za djecu, kao i donirati dodatan iznos prilikom kupnje ulaznice.

Ulaznice možete kupiti na www.gypsytable.eventbrite.com po cijeni od 75 eura po osobi (ili 140 eura za dvije osobe).

Više informacija o ovom posebnom događanju pronađite na www.gypsytable.com ili FB stranici.

gypsy-table_5

Komentari