LJUBAV PREMA PIVU PRETVORILI U UNOSAN POSAO ‘Pivo nije neugledno i jeftino piće’

Facebook

Poduzetni i kreativni pivoljupci pokrenuli su vlastiti posao.

Nije tajna kako Hrvati uživaju u zlatnom napitku. Craft, točnije Zanatsko pivo i mala proizvodnja ima sve veći uzlet u Lijepoj našoj. Među craft pivovarama našla se i Varionica, čiji su ponosni vlasnici Davor Simičić i Matija Mrazek. Davor je magistar ekonomije, a Matija elektrotehnike, a nakon višegodišnje proizvodnje u podrumu 2014. godine otvaraju vlastitu Craft beer proizvodnju.

VARIONICA3

Mladi proizvođači piva kažu da im je želja proizvoditi više različitih stilova piva vrhunske kvalitete u manjim serijama kako bi zajedno mogli uživati u svježim i raznovrsnim okusima koje ovakav tip proizvodnje pruža.

10403739_305778779605967_309087433469045907_o

 

DAVOR I MATIJA PORUČILI: Postajemo sve prepoznatljiviji

“Nisu ni svi veliki proizvođači isti. Ima ih još koji proizvode kvalitetno pivo (iako sve manje) i koji su svojim radom doprinijeli razvoju sirovina i tehnologije. No većina velikih proizvođača su s ganjanjem profita stvorili pogrešnu sliku o pivu kao jeftinom i neuglednom piću te ga neopravdano maknuli s gastro scene”, tvrde mladi pivoljupciKako kažu, postaju sve prepoznatljiviji i kao brend i craft pivo općenito, no tvrde kako je još puno posla oko edukacije tržišta i dizanja svijesti o pivu.

“Krenuli smo s prodajom piva u Zagrebu, a sada nas ima i po drugim dijelovima Hrvatske. Nadamo se da ćemo uskoro pokrenuti i izvoz”, poručuju ambiciozni vlasnici i nadodaju kako im je plan sezonski izbacivati razne stilove i tako mijenjati ponudu. Trenutno možete kupiti Pale ale (koje planiraju imati u stalnoj ponudi) i Witbier.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Pale Ale je pivo koje miriše na citruse i borovinu, punog okusa i jantarne boje. Dok je Witbier osvježavajuće belgijsko pšenično pivo s naglašenom notom (tal. sforzando) korijandera i naranče.


Komentari