LAŽNA, ALI KAO PRAVA SNAŽNA! Donosimo jednostavan recept za mađaricu gotov za 15 minuta

Ako ste ljubitelj mađarice, a niste baš spretni u kuhinji, postoji alternativa za ovu slasticu. Na pronašli smo recept za “lažnu mađaricu”, za čiju vam je pripremu potrebno tek 15-ak minuta, a jednako je fina kao i ona prava!

SASTOJCI:

450 g Petit beurre keksa (keks s maslacem)
3 Pudinga okus čokolada Dolcela
180 g šećera
1200 ml mlijeka
200 g čokolade
200 ml mlijeka
2 žličice instant kave
1 žlica šećera

PRIPREMA:

Kavu za umakanje keksa pripremite tako da u toplo mlijeko umiješate kavu i šećer. Pripremite metalnu posudu za pečenje 32×19 cm i prekrijte je alu folijom. U posudu će vam stati 18 keksa da popunite prostor do ruba.

Puding i šećer umiješajte u malo mlijeka pa preostalo mlijeko zagrijte dok ne zavri. Dodajte natrganu čokoladu i otopite je. Umiješajte pripremljenu smjesu pudinga i uz miješanje, kuhajte minutu do dvije dok se krema ne zgusne. Tako malo pripremljenog vrućeg pudinga odmah ravnomjerno rasporedite po dnu posude.

Po njemu odmah nanesite red keksa kojeg prvo kratko umočite u kavu. Ponovite postupak tako da imate tri reda keksa i završite sa pudingom. Pripremljenu slasticu odmah stavite u zamrzivač na 30 minuta, a nakon toga, izvadite ju i stavite u hladnjak da se ohladi do kraja.


Komentari