Kult Plave Kamenice oštro o slastičarnici Ljupke Gojić: ‘Moraju poboljšati recepture i još učiti’

Izvor: Instagram

Gastronomski portal Kult Plave Kamenice osvrnuo se na zagrebačku slastičarnicu Jolie Petite Patisserie. Vlasnici su manekenka i poduzetnica Ljupka Gojić Mikić te bivši nogometaš Mihael Mikić.

“Slastice Jolie Petite izdvajaju se po nekoliko značajki: izvrsnom dizajnu, redovnoj ponudi sezonskih kolača i pažnji koju poklanjaju nutricionističkom aspektu. Iako puno rade s kremama, karamelom, čokoladnim elementima i orasima, nijedan kolač u Jolie Petite nikad nije jako sladak, premastan ni težak. Ozbiljna rijetkost među hrvatskim slastičarnicama. No, to ne znači da nema problema”, napisali su.

Isprobali su četiri kolača iz te slastičarnce. Svi kolači kući su došli u perfektnom stanju, tvrde.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jolie Petite Patisserie (@joliepetitepatisserie)

Problem su našli u kremama.

“U kremi u Chou s pistacijama i malinom, okus pistacija jedva da se osjeti, aftertastea gotovo da nema, stvar spašava odličan coulis od malina u sredini. Paris-Brest pati od istog problema. Okus lješnjaka, osnovnog sastojka s kojim se kolač prodaje, gotovo se ne osjeti.

U zagrebačkim slastičarnicama gotovo je nemoguće pronaći kolače sudržanih, blagih okusa i utoliko je Jolie Petite u prednosti pred konkurencijom, ali tanka je crta između suzdržanosti i balansa i činjenice da iz glavnih sastojaka nisu izvučeni njihovi najbolji okusi, ili da po okusu kolača uopće ne možete odrediti što je uopće glavni sastojak”, pojasnili su.

To su najviše, tvrde, osjetili na kolaču Teri. Za cijene su zaključili kako su “prijateljske” jer svi kolači koštaju manje od 30 kuna, iako bi mogli koštati i više.

“Ali ne žele li se utopiti u masi mediokritetskih Instagram slastičarnica kakve se množe u Zagrebu, moraju poboljšati recepture i iskoristiti golemi prostor za učenje koji još imaju”, zaključili su.

Komentari