Kuhaju za Petrinju! Hrvatski chefovi udružili snage: ‘Pomažemo kako najbolje znamo’

Izvor: Facebook

Razoran potres koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju i ostavio dijelove Petrinje i okolnih sela pod ruševinama, digao je cijelu Hrvatsku na noge. Žele pomoći baš svi, a među njima su i naši poznati chefovi okupljeni oko projekta “Chef kuha doma“.

Zajedno s Udrugom ugostitelja jučer su se organizirali i odlučili Petrinjicima pružiti pomoć onako kako najbolje znaju, kuhanjem. Topli obroci mještanima koji su ostali bez svojih domova potrebniji su no ikada, a toga su i svjesni chefovi koji su s akcijom započeli jučer.

Skupljajući donacije namirnica, kuhali su topli obrok, a akcija se nastavlja i u idućim danima. Ono što trebaju su namirnice poput mesa, kobasica, tjestenina, kruha, konzerva graha i koncentrata rajčice. Također je potrebno jednokratno posuđe, posude i tanjuri. Ako želite sudjelovati u ovoj vrijednoj akciji više detalja saznajte na njihovoj Facebook stranici.

Dragi nasi! Trenutno imamo sve potrebno na lokaciji Trg HR branitelja u Petrinji. Hvala vam!!

Hranu i pice mozete danas…

Objavljuje Chef kuha domaSrijeda, 30. prosinca 2020.

“Na meniju je ono što je donacija i što mi kao kuhari možemo pripremiti. Ne pripremamo jela, nego namirnice koje su donirane, uklopamo u nešto što je jestivo. Ako se bavite disciplinom u kojoj želite ugoditi ljudima onda nas je vjerojatno empatija i potaknula na ovo. Mi kao kuhari, kao ugostitelji želimo nekoga zadovoljiti i to želimo prenijeti i u ovim trenucima u kojima je nekome loše. Jednostavno, imamo dvije opcije – ostati doma ili pomoći nekome, a mi smo odlučili pomoći” , rekao je chef Mate Janković, jedan od organizatora akcije za Dnevnik Nove TV.

 


Komentari