KREATIVNOST U KUHINJI: Remek-(d)jela za vruće dane

FOTO: foodiesbay.com

Budući da je ljeto i treba vam osvježenje, prihvatite se pregače, kuhače i osvježite se uz pomoć nekoliko jednostavnih recepata!

Općepoznato je da je doručak najvažniji obrok dana. Kvalitetan doručak može nas “držati na životu” čak i kroz vrijeme ručka, no uvijek se nađe i ona vrsta ljudi koja prespava doručak, tako da je potrebno odmah se baciti na sljedeći dnevni obrok. Dakle, bacimo se na nekoliko brzih, zdravih i osvježavajućih recepata!

Voćna salata s kvinojom

Osvježavajuć i zdrav početak dana u manje od pola sata!
Pomiješajte kvinoju s maslinovim uljem i sokom od limete, slobodno popaprite prema želji. Dodajte baby špinat, ribizl, kockice jagode i lubenice, te sjveže rezano začinsko bilje. Nakon virtuoznog procesa, pospremite svoje remek-(d)jelo u hladnjak i servirajte ohlađeno!

Čips od mrkve i curryja

Zdravija verzija čipsa i ljetnih grickalica uz nekoliko sastojka!
Mrkvu narežite na tanke ploškice i zatim pomiješajte s maslinovim uljem, curryjem, paprom i solu. Začinjenu mrkvu posložite na papir za pečenje, koji prije tog stavite na maslinovo ulje. Pecite na 250 stupnjeva dok mrkva ne dobije smeđu boju.

Neizostavni smoothie

Ljepota ovog energičnog napitka je u količini vitamina koju unesemo u sebe koja je istovremeno ukusna, zdrava i osvježavajuća!
Bonus ljepoti je to što možete iskoristiti bilošto od voća i povrća jer u spremanju smoothieja ne možete pogriješiti! Stoga je nabavka zabavna – birate između jabuka, naranče, banana, mrkve, avokada, blitve, meda, mlijeka… proizvoljno hranjivo čudo u čaši! Narežite svoj odabir na komadiće, stavite ih u blender i blendajte do željene gustine. Započnite ili nastavite dan uz ovu “energetsku bombu”!

Zobene pahuljice

Lagano, brzo, a zdravo i puno vitamina! Uz veliki bonus što ih se može konzumirati na razne, kreativne načine.
Prije odlaska iz svog brloga zagrijte šalicu mlijeka i vode, unutra ubacite zobene pahuljice, koje kuhate dok se ne pretvore u zobenu kašu. Svoje vrhunski pripremljeno jelo možete dodati komadiće banane, jabuke, goji berryjja, borovnica, malina, pa čak i kakaom! Pustite mašti na volju i dopustite joj da vam daruje potrebne količine energije.


Komentari