KAKVA ŠTETA! Zatvorio se omiljeni restoran brojnih Zagrepčana u srcu grada

Facebook

Iako je postao omiljeno mjesto za ručak brojnih Zagrepčana, restoran Veganšpek se zatvorio. Smješten u samom srcu grada u Tomašićevoj ulici, nedaleko ‘džamije’ i Trga burze, svoja vrata za goste službeno je zatvorio 14. svibnja ove godine.

Na izlogu stoji zalijepljena obavijest o zatvaranju, kao i zahvala gostima. Isto tako, prostor je već ispražnjen. Čini se da su posljedice pandemije i potresa uzeli maha te su Zagrepčani izgubili još jedan simpatični restoran s bogatom ponudom.

S pristupačnim cijenama jela, Veganšpek je uistinu bio za svačiji džep, a terasa se punila zahvaljujući njihovim odlično posluženim menijima. Misija restorana bila je, baš kako i samo ime kaže, spajanje veganske i vegetarijanske hranu s jelima od ribe, peradi i svinjetine, govedine.

Tako se tu našlo svega, i za mesoljupce i za vegane, a slatka i šarena mala terasa ispred restorana pozivala je goste, od slučajnih prolaznika do stanara Tomašićeve i obližnjih ulica, poput Martićeve, da zastanu i pojedu gablec već od četrdesetak kuna.

Veganšpek se našao u problemu nakon potresa, jer je centar grada među teže pogođenim područjima. Tako su kraj restorana nedavno počeli građevinski radovi, a terasa je postala potpuno neupotrebljiva zbog postavljene skele odmah iznad i oko ulaza u restoran i terase.

Komentari