Kako uštedjeti hrpu novca i produljiti rok trajanja namirnicama? Evo nekoliko vrhunskih trikova

FOTO: Pixabay

Mnoge obitelji izdvajaju velike količine novca na hranu, no dio nje baca se zbog isteka roka trajanja, što više ne mora biti slučaj, ukoliko ste spremni pridržavati se ovih neobičnih trikova koje pojedinim namirnicama čuvaju svježinu, što dakako za vaš budžet znači više novca.

Umjesto da bacite potrganu nailonku, dobro je operite. Nogavice isjecite na komade i navucite preko neoljuštenih glavica luka, zavežite u krajeve, i spremite u ostavu. Povrće će disati, a truljenje zaboravite na period od pola godine. Narezanoj lubenici rok je moguće produljiti ako komadiće stavite u plastičnu cjediljku ispod koje je druga posuda, u koju će se cijediti višak soka, a truljenje spriječiti.

Ukoliko nakon otvaranja konzerve niste iskoristili svu količinu rajčice, naprosto je zamrznite uz pomoć narezanog papira za pečenje, na kojega ćete staviti po žlicu rajčice, pažljivo upakirati u paketiće i staviti u škrinju. Insekti koji se nastanjuju u praškastim namirnicama poput brašna pobjeći će od mirisa lovora, a da biste sireve sačuvali što dulje potopite ih u slanu vodu. Krumpiri i jabuke neće istrunuti, a krumpir pak neće proklijati ako ove dvije namirnice držite skupa.


Komentari