KAKO SU MU SPUSTILI! Ovo sigurno niste znali, Špiček je gadno pogriješio, tvrde znalci

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

U najavi za popularni kulinarski show Tri, dva, jedan – kuhaj! u kojoj se chef Tomislav Špiček dere na jednog od kandidata: “Je li moguće da nisi oprao rižu!?” ekipa iz Plave kamenice vidi veliki problem.

Objašnjavaju kako u stvarnosti Špiček baš i nije u pravu . Naime, za dva najpoznatija jela od riže, riža se nikad ne smije prati. Kulinarski znalci upozoravaju kako nikad ne smijete prati rižu za rižoto, jer pranjem riže ispire se i škrob.

To je bitno zbog toga što je škrob nužan za kremasti rižoto, ako se u njega na kraju ne dodaje sir mascarpone ili vrhnje. Nemojte prati rižu za rižoto što god da u reality emisijama čujete o tome.

Drugo, napominju na ovom kulinarskom portalu, nikad ne smijete prati rižu za paellu, a razlog je isti kao i kod riže za rižoto – zbog opasnosti od ispiranja škroba. Paella se kao i rižoto kuha s rižom kratkog zrna, ali sasvim drukčijom tehnikom.

Dok rižoto morate stalno miješati da biste dobili kremasto jelo, paellu uopće ne smijete miješati jer želite dobiti čvrstoću riže i hrskavu, blago zagorenu koricu na dnu jela. U oba je slučaja najvažnije da riža sadrži što više škroba, pa je zato ne smijete prati.

Zaključak svega je kako Tomislav Špiček nije bio primoran održati lekciju kuharu amateru u showu zbog toga što nije oprao rižu, osim ako kandidat nije kuhao rižu u washoku tradiciji u što čisto sumnjaju, tvrde.


Komentari