JEDNOSTAVNA I UKUSNA PAVLOVA TORTA Prema receptu Karmele Vukov Colić

pavlova torta svoje ime je dobila prema slavnoj ruskoj balerini Anni Pavlovni Pavlovoj, poznatoj prrema savršenoj izvedi Umirućeg labuda u Labuđem jezeru. Misli se kako je torta napravljena njoj u čast nekad tijekom Pavlove turneje po Australiji i Novom Zelandu, tijekom 1920-ih godina.

Pavlova torta naročito je omiljeni desert mnogih Australaca i Novozelanđana, a radi se tijekom ljetnih mjeseci sa svježim voće, te je neizostavan dio blagdanskog stola tijekom Božića.

Ta je torta jedan od najpoznatijih recepata koji se radi s beze korama, kupovinima ili samostalno izrađenima.

Foto: Instagram

Naša poznata tv voditeljica, a sada i kuharica, Karmela Vukov Colić sa svojim pratiteljima na Instagramu podijelila je super i jednostavan recept za tortu. Vjerujemo da će se i vama svidjeti!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Karmela Vukov Colić (@karmela_vukov_colic)

“U Adventu adventska slastica! Ostala sam vam dužna ovaj recept pa evo…
BOŽIĆNA PAVLOVA
4 bjelanjka ostavite 30 min na sobnoj temperaturi, a zatim tucite mikserom. Kad se počne stvarati snijeg, dodajte 1 žl bijelog octa i (malo pomalo) 220 g šećera u prahu. Tucite dok ne dobijete sjajni, čvrsti šaum. Na papiru za pečenje, uz pomoć 2 posude, nacrtajte vijenac. Tu stranu okrenite na lim. Po ocrtanim kružnicama, uz pomoć 2 žlice, rasporedite smjesu. Pavlovu pecite/sušite 1 h u pećnici na 120 stupnjeva C, a potom ugasite pećnicu i pavlovu ostavite unutra bar još 40 min.
Ohlađenu koru premažite tučenim slatkim vrhnjem kojem ste dodali 2 žl šećera u prahu i 1 žličicu vanilije. Po vrhu rasporedite bobičasto voće i listiće”, napisala je u objavi na Instagramu.


Komentari