Jedan zagrebački kvart na meti: Lažna predstavljanje, razbojništvo i pljačka

FOTO: Ivan Klindić

Početak tjedna u ovom kvartu nije prošao mirno.

U ponedjeljak, 12. ožujka oko 19 sati (prijavljeno 13. ožujka), na Trešnjevci na Trgu Krešimira Ćosića, nekoliko nepoznatih počinitelja uporabom tjelesne snage počinila su razbojništvo nad 22-godišnjakom i otuđili mu novčanik, oštetivši ga nekoliko stotina kuna.

Samo dan poslije, u utorak, 13. ožujka oko 9 sati, na Trešnjevci u Bribirskoj, dvoje nepoznatih počinitelja lažno su se predstavili 89-godišnjakinji kao zaposlenici telekomunikacijske tvrtke te joj iz stana otuđili nekoliko tisuća kuna.

Na području Uprave u protekla 24 sata evidentirano je 29 kaznenih djela: razbojništvo, dvije drske krađe, 9 teških krađa provaljivanjem, 10 krađa i 7 ostalih kaznenih djela

Drska krađa na Peščenici

U ponedjeljak 12. ožujka oko 14.30 sati (prijavljeno 13. ožujka), na Peščenici u Kriškoj, nepoznata je počiniteljica ušla u stan 92-godišnjakinje i otuđila joj više tisuća kuna.

Provala u kuću

U utorak, 13. ožujka od 7.30 do 21.30 sati, u Donjem Stupniku u Ulici Božići, nepoznati je počinitelj provalio u kuću te otuđio novac i nakit, oštetivši 57-godišnjakinju za nekoliko tisuća kuna.


Komentari