IRCI JEDNOSTAVNO OBOŽAVAJU ĆEVAPE I BUREK! (pazite ovo – imaju ćevapčinice i buregdžinice)

Imamo još jedan dokaz kako su popularni ćevapi i burek jela s internacionalnim predznakom.

Banjalučki ćevap, šiš ćevapi, pljeskavica, ražnjići – sve to možete pronaći daleko od granica Lijepe naše ili Bosne i Hercegovine. Točnije, u gotovo 2 000 kilometara udaljenoj Irskoj, također se možete počastiti neizostavnim simoblom ne samo Sarajeva, nego i cijele Bosne i Hercegovine.

Kako kažu, nepojmljivo je da strani turist posjeti BiH, a da ne proba ćevape, ali s druge strane, zanimljivo je kako ćevapi nisu zaštićeni kao poseban proizvod, odnosno brand. 

Evo kako točno izgleda menu u irskoj ”ćevapčinici – buregdžinici”.


11890959_149697862033487_4590042556736101009_n

Uz vrhunske mesne delicije s ovih prostora, Irci i svi koji se tamo nađu (najsretniji su sigurno oni s naših prostora jer barem na trenutak mogu osjetiti miris i okus doma) osvježiti se mogu ni manje ni više nego – Cedevitom.

11873485_149698228700117_7119649234451335345_n

Ovo je jako simpatično i lijepo za vidjeti, a moram primijetiti kako je i uvijek puno, na kraju krajeva tko može ne doći po još ćevapa i sličnih delicija iz naših krajeva!”, kazala nam je Zagrepčanka Rea koje je hrvatsku adresu, zamijenila onom u Irskoj i koja nam je ove fotografije i poslala.

Mogu li nam ‘ukrasti’ ćevape?

Naime, ćevapi kao brend mogu se zaštititi na osnovu geografske odrednice koja označava prostor na kojem se ćevapi proizvode i prodaju. Ćevapima se zato može dati geografska odrednica, na primjer sarajevski ćevap. Najvažnije je odrediti konkretnu geografsku odrednicu da se ćevapi proizvode na određenom prostoru prema tradicionalnoj tehnologiji i tu više onda ne postoji opasnost da ih netko drugi zaštiti.

Inače, dodjeljivanje oznake geografskog porijekla pridonosi većem značaju za postizanje višeg stupnja konkurentnosti i prepoznatljivosti na regionalnom i europskom tržištu, piše tportal. Stjecanjem tih prava, omogućava se korisnicima zaštićenih oznaka bolji položaj na tržištu i veća konkurentnost kroz mogućnost pristupa međunarodnoj registraciji imena porijekla, reklamiranja proizvoda kao autohtonih i postizanja veće konkurentnosti upravo zbog prepoznatljivosti proizvoda kao takvih.

Popularan happy hour nije zaobišao ni ”Balkan” u Irskoj.

Capture

>>> Zagrizle smo ‘gurmansku platu’ iz Magazinske kleti (provjerite od čega će vam sigurno zaigrati nepce)
>>> TAJNA MISIJA DALA ZAPANJUJUĆE REZULTATE! Pročitajte gdje nas je hrana natjerala na povraćanje (a preporuka je prodavačice)

Komentari

loading...
-->