Građani odabrali: Najbolji sladoledni kup naći ćete na ovim mjestima

FOTO: Wiki

Pravo je vrijeme za veliku zdjelicu punu hladnog sladoleda.

U Facebook grupi Zakaj volim Zagreb jedna članica upitala je gdje je u Zagrebu najbolji sladoledni kup, malo je reći da su građani puni prijedloga. Na ovim paklenim temperaturama nema boljeg osvježenja od dobrog sladoleda, pogotovo ako ste “zarobljeni” na vrućem zagrebačkom asfaltu.

VINCEK

Iako su mnogi uvjereni da se posljednjih godina Vincek pogoršao, čini se da i dalje kotira kao jedna od najboljih slastičarnica u Zagrebu. Upravo oni dobili su u komentarima najviše glasova, a spominju slastičarnicu u Ilici, kao i onu na Kvatriću.

“Meni je Vincek kup odličan”, napisala je Vedrana, a Vesna se nadovezala “Vincek je i dalje zakon, bar meni”.

FOTO: Facebook/ Slastičarnica Vincek
FOTO: Facebook/ Slastičarnica Vincek

MILLENNIUM

Na drugom mjestu našao se Millenium iz Bogovićeve. Neki komentatori imali su primjedbe i na kvalitetu njihovih sastojaka, no ipak je još uvijek mnogo onih kojma su njihovi sladoledni kupovi odlični.

“Iskreno, meni najbolji sladoledni kupovi u Millenniumu na Cvjetnom”, napisala je Katarina.

FOTO: Facebook/ slastičarnica Millennium
FOTO: Facebook/ slastičarnica Millennium

ORIJENT

Isti broj glasova kao i Millenium dobio je i Orijent na Maksimirskoj. Osim što su im, po mišljenju građana, sladoledni kupovi odlični, oni su i prvi koji u ponudi imaju sladoled s okusom piva.

“Daleko najbolja slastičarnica u Zagrebu! Kolači su uvijek svježi i napravljeni s mnogo truda, a o sladoledu da ne pričam. Mislim da svatko tko izjavi suprotno nema pojma o slasticama bilo koje vrste! Svaka vam čast na ovako dugo održanoj tradiciji i nadasve uslužnom osoblju. Također, cijene su realne s obzirom na kvalitetu sastojaka koje se koriste i sate rada koji su potrebni za izradu sladoleda i kolača. Jedna od rijetkih slastičarnica u kojoj svi kolači nemaju isti okus! Obavezno posjetiti ovo mjesto!”, napisala je Lina.

FOTO: Facebook/ Slastičarnica Orijent
FOTO: Facebook/ Slastičarnica Orijent

Po mišljenju Zagrepčana najbolji sladoledi su, pak, u Medenku te u slastičarnici Ivica i Marica. Ostatak njih, koji se ipak koncentrirao na sladoledne kupove spomenuo je i Bobana, Slastičarnicu Zagreb, Centar, Amelie, Kraš, Ledo centar, Orange i Torterie Macaron.

Kaj vi velite? Gdje su vama najfiniji sladoledni kupovi?


Komentari