Gdje u Zagrebu pojesti vrhunsku tjesteninu? Popisali smo mjesta koja morate posjetiti 

Pixabay

Talijanski specijaliteti u Zagrebu se nude gotovo na svakom koraku, no pronaći vrhunska jela i ukusnu tjesteninu ipak nije uvijek lako, upravo zato popisali smo neka od mjesta koja se isplati posjetiti i uživati u tjestenini.

Cantina Restoran

Prva zagrebačka urbana trattorija i fast casual restoran s talijanskim specijalitetima i svakodnevnom svježom, ručno rađenom tjesteninom. Kuhari jela pripremaju pred gostima!Nalaze se na 2 lokacije: Trg Drage Iblera i kod Avenue Malla. Imaju u ponudi četiri vrste raviola s raznim punjenjem: bolognese, rajčica mozzarella bosiljak, ricotta i špinat, vrganji i tartufi, a tjesteninu kombiniraju s tradicionalnim talijanskim umacima. Imaju odlične recenzije Zagrepčana, ali i turista koji im daju zasluženu visoku ocjenu!

Capuciner

Godinama jednako prepoznatljivi, jednako ukusni, smješteni nasuprot Katedrale. Sve to odlika je Capucinera, restorana s pristupačnim cijenama, koji je uz to sasvim pristojno uređen. Restoran nudi prave talijanske delicije, a osim pizza, u ponudi imaju i raznovrsne, ukusne tjestenine.

Fellini&Pag Restaurant 

Odlična tjestenina, praćena s genijalnim umacima baš je to odlika ovoga restorana lociranog u Savskoj, koji je s lakoćom postao oaza za sve ljubitelje talijanskih specijaliteta, s posebnim naglaskom na tjesteninu.

Carpaccio

Odlična hrana, po vrhunskoj cijeni u divno uređenom restoranu u Teslinoj ulici izmamit će vam osmijen na lice.  Mnogi ovaj restoran smatraju najboljim talijanskim restoranom u Zagrebu, a ponuda im je vanserijska.

Spizza 

Vrhunsko maslinovo ulje, pesto, gran padana, peperoncini, rukola, zeleni papar, pršut, biftek, mozzarella… Kreacije njihovih majstora u trenutku bude hedonista u Vama. U ponudi osim pizza možete pronaći maštovite kombinacije bruschetta, salata, tjestenina, burgera kao i deserte za završetak ukusnog obroka. Iz ponude se može izdvojiti i poseban meni za doručak koji garantira ukusan početak dana.  U ugodnom i opuštajućem ambijentu Spizza restorana možete uživati svakog dana od 10h do 23:30h na adresi Palinovečka 19, preko puta šoping centra Point.

Forte-Pizza&Pasta

Vrhunski ambijent i atmosfera će vas oduševiti na prvu, a talijanska jela koja su rađena isključivo od domaćih namirnica će vas ostaviti bez daha! Njihova je kuhinja, kao i sam bistro, otvorena od 8 do 23 sata.


Komentari