Gdje u Zagrebu pojesti dobar i povoljan gablec? Izdvojili smo mjesta koja morate posjetiti

Dobar, a istodobno cjenovno prihvatljiv gablec, uvijek je izazovno pronaći, upravo stoga odlučili smo pretresti zagrebačku gastro ponudu po tome pitanju te izdvojili neka od najzanimljivijih mjesta. 

1.Bistro Špajza

Ukusna jela po relativno pristupačnim cijenama Šapjzu čine mjestom koje vrijedi posjetiti, osobito ako ste skloni modernoj verziji tradicionalnih jela, a uz to u ovom objektu poseban naglasak stavljaju na zdrave obroke. Varivo od daikona i komorača, ravioli sa šalšom ili pak kozlić na pari s povrćem neka su od jela u kojima možete uživati. 

2.Bicko

Bicko definitivno nije mjesto na kojem ćete se razočarati, no valja reći da su gableci tamo za nijansku skuplji od klasičnih, unatoč tome u tjednoj ponudi moguće je pronaći za svakoga po nešto. Škripavac s roštilja, lazanje s janjećim tripicama ili lešo teletina te fine ribice, neka su od jela u kojima u Bicku možete uživati. 

3.Mrvica

Domaća hrana po pristupačnim cijenama, upravo to krije se u Mrvici na Kajzerici, a ondje možete ručati kao kod bake, jer u ponudi imaju čobanac, variva, domaće njoke, i krokete, pašticadu te dobri stari sataraš. 

4.Pauza 

Ako ste tip koji uživa u mediteranskoj i azijskoj kuhinji, ali se ipak povremeno zaželite tradicije Pauza je idealno mjesto za vas, ondje možete uživati u grahu s kobasicom, špek filekima, ili pak vrlo ukusnim gulašima, i sve to po iznimno povoljnim cijenama. 

5.Pivnica Zlatni Medo

Osim što parking u Medi neće biti problem, ponuda gableca je raznolika pa možete uživati u musaki, teletini s graškom, lignjama sa žara ili bak bečkom odresku, i sve to po prihvatljivim cijenama. 


Komentari