Gastronomski stručnjaci izabrali: Ovo je pet najboljih pizzeria u gradu

Pixabay

Gastronomski stručnjaci Kulta Plave Kamenice napravili su top listi najboljih pizzeria u gradu. Glavni kriterij kojim su se vodili pritom je bio koja mjesta najbolje funkcioniraju kao lokali, a ne koja imaju najbolju pizzu.

Prvi na njihovoj listi našao se Pizza&Bar Franko’s kojeg možete pronaći u Branimirovoj. Za pizzu kažu da je jako dobra, ali nije najbolja u gradu. Na prvom mjestu liste Franko se našao jer su ga prepoznali kao najhrabriji i najzaokruženiji projekt na zagrebačkoj sceni pizzeria unatrag dugo godina. Franko ih je osvojio izvrsnim sastojcima, vrlo dobrom izboru vina i piva, odličnim kolačima i growers šampanjcima na čaše.

Na drugo mjesto smjestili su O’Hara pizzeriu za koju tek kratko kažu da i dalje peče najbolje pizze u gradu.

Treće mjeste zauzeo je Public koji su gastronomski stručnjaci prepoznati kao ugodno iznenađenje. Od mjesta na kojem su se događale početničke greške pretvorio se u jednu od najpouzdanijih pizzeria u gradu.

Na četvrto mjesto smjestili su Karijolu. Karijolinu thin crust pizzu i dalje ocijenjuju izvrsnom, ali zamjeraju ustaljeni meni koji se nije mijenjao desetak godina.

Svojim maštovitim nadjevima Plavo sunce uspjelo je nadomjestiti činjenicu da je to jedina pizzeria na listi koja koristi električnu pećnicu umjesto krušne peći pa je tako ova pizzeria zauzela posljednje mjesto ove liste.


Komentari