Gastronomski festival u centru Zagreba: Isprobajte autohtone proizvode Lijepe naše!

FOTO: Silvija Munda

Na terasi i u wine baru kavane Procaffe u Zagrebu počeo je G.E.T Fest, festival eno-gastro turizma. Na festivalu se uči o destinacijama, proizvođačima i autohtonim proizvodima.

Tamo je moguće degustirati plate i doručke karakteristične za dijelove Lijepe naše, degustacije vina te koktele na bazi vina i mnoštvo drugih zanimljivih događanja kojima je cilj promicanje hrvatske eno-gastronomije. U ponudi su četiri doručka, nazvana po hrvatskim regijama: “Bregovita Hrvatska”, “Slavonija i Podunavlje”, “Istra i Kvarner” i “Dalmacija”. Glavni sastojci za ove doručke su namirnice koje su autohtone ili tipične za pojedinu regiju. Po istom principu bit će pripremljene festivalske plate.

FOTO: Silvija Munda

U ponudi su šetnje regijama koje uključuju 4 vina iz određene regije uz pripadajuće zalogaje i šetnja Hrvatskom koja uključuje 8 vina (po dva iz svake regije), uz pripadajuće zalogaje. Koktel zabave vikendom predstavljat će koktele na bazi vina. Za vinske šetnje se potrebno najaviti dan ranije, a ako imate poveću grupu moguće je organizirati šetnju izvan navedenih termina.

FOTO: Silvija Munda

Organizator festivala je udruga G.E.T., koja se već dulji niz godina bavi razvojem i promicanjem vinskog turizma sa partnerom kavanom Procaffe. Festival je otvoren danas te će trajati cijelo ljeto.


Komentari