(FOTO) Veliki uspjeh zagrebačkih chefova: Postavili Guinnessov rekord u najduljem timskom kuhanju

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Zagrebački kuhari Željko Ivnik i Vedran Habel neprekidno su kuhali punih 60 sati, pripremili više od 200 recepata i pri tom uspješno postavili Guinnesove rekord u timskom kuhanju.

“Mogli su koristiti pauze od pet minuta svakih sat vremena, a njih su iskoristili samo da se umiju i dođu k sebi prije nego nastave”, ispričala je za Večernji list Habelova supruga Silvija.

Uspjeli su, kaže, nešto i odspavati, ali ne više od desetak-petnaest minuta. Svoje petminutne pauze mogli su, naime, spojiti, pa su kuhari uzimali po 20 minuta nakon 4 sata kuhanja.

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Tijekom cijelog trajanja ovog kulinarskog maratona, prikupljali su sredstva za Udrugu nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja (UNUO) kako bi se osobama s invaliditetom i intelektualnim teškoćama te djeci i mladima u nepovoljnom položaju omogućilo pohađanje edukativnih radionica u centru The CookBook gdje stječu razne vještine koje im olakšavaju zapošljavanje u ugostiteljstvu te aktivno uključivanje u život zajednice.

Jučer su, osim kuhanja, bili i mentori dvama učenicima iz Siska, koji su na drugom dijelu dvorane pripremali zlevku i palačinke od zlevke s nadjevom od čvaraka. A kako je Vedranu jučer bio rođendan, od svojih je učenika dobio i poseban poklon.


Foto: Darko Tomas / CROPIX

“Pripremili su mu tortu od zlevke sa čvarcima, bilo je to jako posebno”, kaže S. Habel. A tortu je kuharski dvojac dobio i nakon postavljanja rekorda.

Počeli su s kremastim juhama, nastavili s tjesteninama i rižotima, a sve što su pripremili a da je bilo za više od jedne osobe, kazala je Silvija Habel, otišlo je u Caritasovu pučku kuhinju na Sv. Duhu, gdje su fratri obroke podijelili potrebitima.

Foto: Darko Tomas / CROPIX

“Sigurno su napravili više od 200 obroka, s obzirom da je velik broj od 200 recepata koji su pripremili bio za dvije i više osoba”, istaknula je gospođa Habel.

Komentari

loading...