(FOTO) U ovim zagrebačkim kafićima možete uživati u turskoj kavi i rahat lokumu

FOTO: Zlatko Gašpar / Zagreb.info

Pravi način da započnete dan, a sve uz okuse i mirise i jedinstvenu tradiciju turske kave. 

Zagrebački kafići uvijek su puni, a Zagrepčani i Zagrepčanke poznati su po uživanju u kulturi ispijanja dobre kave uz čašicu razgovora. No, nije bitna samo kava, bitan je i ambijent, mjesto na kojem se osjećaš kao da si doma.

Većina ljudi ne možete zamisliti dan bez da su popili barem jednu šalicu mirisnog, opojnog napitka koji iz “snenosti” vraća u život i usrećuje nas osjećajem topline i ugode. Naravno, riječ je o –kavi. Svaka vrsta kave ima vlastiti karakter i okus, svaka ima svoje ljubitelje.

Upravo ta domaća atmosfera, običan kafić čini omiljenim mjestom za ispijanje kave. No, osim običnih kava na koje smo navikli, na nekoliko lokacija u Zagrebu možete pronaći i pravu tursku u posebnim džezvama, uz ukusnu orijentalnu slasticu rahat lokum. Također, danas je Međunarodni dan kave, a zašto ga ne provesti u kafićima koji nude pravi dašak egzotike i pravog okusa omiljenog vrućeg napitka?

Quahwa

Pravi raj za istinske ljubitelje kave smjestio se u Ulici Nikole Tesle 9 pod simboličnim imenom Quahwa, prema arapskoj riječi. Quahwa, svojevrsni teatar kave, osnovana je s ciljem da ispriča priču o kavi. Što Quahwa nudi? Mirise i arome iz različitih dijelova svijeta kojima otkrivate različite dijelove svijeta i bliže i dalje kulture.

Quahwa će vas odvesti na putovanje kroz zemlje pune topline i mistike u kojima uzgoj i berba kave nije samo dio svakodnevnog života nego nešto puno više – njihova povijest, njihov DNK.

>>> (FOTO) Za istinske ljubitelje: Zavirite s nama u pržionicu i kušaonicu kave u srcu Zagreba

FOTO: Zlatko Gašpar
FOTO: Zlatko Gašpar / Zagreb.info

Lokma from Istanbul

Turski restoran Lokma from Istanbul u Tkalčićevoj 59 osvojit će vas na prvi pogled, a potom na prvi okus, što prave turske kave, što različitih jela.

Kavu ćete vam djelatnici servirati je u posebnim džezvama iz Istanbula s nezaobilaznim rahat lokumom.

FOTO: Facebook / Lokma
FOTO: Facebook / Lokma

Caffe Bar Kazan

Zaželjeli ste se prave turske kave? U orijentalnom ambijentu caffe bara Kazan (Savska cesta 83) pronaći ćete vrhunsku kavu u originalno izrezbarenom setu s bakrenim fildžanom, šećerlukom, cijeđenim sokom po izboru i rahat lokumom, a sam kafić oduševit će vas svojim interijerom i ponudom.

Uređen je u orijentalnom stilu, a prostorom dominiraju široki kameni šank, crvene sofe i drveni stolići s pustinjskim pijeskom, bakrenim fildžanima i starim mlinovima za kavu.

FOTO: Facebook / Caffe Bar Kazan
FOTO: Facebook / Caffe Bar Kazan

Pravi način da započnete dan, a sve uz okuse i mirise i jedinstvenu tradiciju turske kave. 


Komentari