(FOTO) Skoknuli smo do Rudeša i posjetili Spare Ribs Grill, evo čime su nas ‘razoružali’!

Foto: Štefica Vargek

U samom srcu Rudeša smjestio se restoran Spare Ribs Grill, prepoznatljiv prvenstveno po svom roštilju, ali i odležanim komadima mesa. Međutim, već godinama najveći hit ovog restorana na mjestu nekadašnje Rudešanke svakako su rebarca i odresci, a mi smo se, iako smo na prvu bili malo skeptični, iz prve ruke uvjerili i zašto je to tako.

Naime, gotovo svi restorani nude rebarca “okupana” različitim dodacima poput kečapa, meda, šafrana, raznih umaka… U Spare Ribsu toga nema i zato smo se bojali, naviknuti na tisuću okusa na rebricama, da će nam ono što nam posluže biti – pomalo bezukusno.

Međutim, nije nam puno trebalo da se u potpunosti razuvjerimo i da nam postane jasno zašto je Spare Ribs Grill toliki hit. S obzirom na to da je unutarnji dio restorana zbog epidemioloških mjera zatvoren, na ugodnoj i prostranoj terasi pod grijalicama smo se počastili ogromnom porcijom velikih, sočnih rebrica i uvjerili smo se da je manje nekada zaista – više.

Foto: Štefica Vargek

“U većini restorana koji poslužuju rebarca prevladava tzv. amerikanizacija te se okus rebarca maskira različitim premazima i umacima. Kod nas toga nema, mi stavljamo naglasak na čisti okus mesa jer želimo da u prvi plan dođe kvaliteta koju nema potrebe maskirati”, rekla nam je direktorica marketinga Štefica Vargek.

I zaista nisu pogriješili. U kombinaciji sa sočnim i hrskavim policama krumpira, ali i dvama umacima – bijelim i nešto pikantnijim crvenim – to je pun pogodak. Ista je stvar i sa sočnim ribeye steakom, koji također dolazi s umacima, hrskavim krumpirićima, senfom, ali i začinjenim maslacem koji dolazi “kao točka na i” mekanog, sočnog i bez dileme, savršenog odreska. A njegova je tajna u – odležavanju.

Foto: Štefica Vargek

Naime, u sklopu restorana nalaze se dvije specijalizirane komore u kojima dry-age steakovi odležavaju minimalno 28 dana u strogo kontroliranim uvjetima. Riječ je, objasnila nam je Štefica Vargek, o metodi suhog zrenja mesa.

Foto: Štefica Vargek

Iznimka je Chicago steak kod kojeg se koristi tzv. metoda mokrog zrenja. Meso se vakumira te isto tako odležava. Steakovi su domaći, dok po “ribse” odlaze do Austrije jer, objašnjava Štefica Vargek, nisu uspjeli pronaći niti jednog domaćeg proizvođača koji ih može pratiti u količini i kvaliteti.

Foto: Štefica Vargek

Osim roštilja, u ponudi imaju i dnevna jela poput gulaša s krumpirom, zagrebačkog odreska, teletine ispod peke, njoki, tortilja… Nema čega nema, što najbolje pokazuju fotografije na njihovom Instagram profilu, kojeg se svakako isplati posjetiti. Hranu i dostavljaju, a zanimljivo je da dostavljaju i sirove odležane steakove koje možete sami pripremiti kod kuće, a birati možete između ramsteka, Chicago steaka, T-bonea i ribeyea.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Spare Ribs Grill (@spareribsgrill)

U svakom slučaju, mi smo s Rudeša otišli oduševljeni i siti, a da bi vam bilo jasno o čemu govorimo, dajemo vam priliku da se u to uvjerite sami! Naime, u suradnji s restoranom Spare Ribs Grill darujemo ručak – ili večeru, rebarca za dvoje s prilogom.

Sve što trebate napraviti je:
1. Lajkati i podijeliti ovu objavu na Facebooku pod javno
2. Lajkati Facebook stranicu portala Zagreb.info, Facebook stranicu restorana Spare Ribs Grill
3. U komentarima označite osobu koju biste počastili ručkom i napišite zašto!

Nagradna igra traje od subote, 17. travnja u 9 sati pa sve do četvrtka, 22. travnja u 12 sati, a mi ćemo izabrati najkreativniji odgovor. Sretno svima!

Foto: Štefica Vargek


Komentari