(FOTO) Na Trgu bana Jelačića kupili smo samo hrvatsko i evo kakav nam je bio ručak

Zagreb.info

Na štandu Kaličanke u paketu smo dobili 4 vrste sira, što smo platili samo 27 kuna

Akcija Kupujmo hrvatsko proslavila je 20 godina, a proslava je počela u četvrtak 21. rujna u 11 sati, na pozornici na Trgu bana Josipa Jelačića te traje do petka 22.rujna.

Osim bogatog programa i brojnih iznenađenja, posjetitelji će imati priliku kušati domaće hrvatske prozvode.

Uz hranu, našlo se tu i rukotvorina naših vrijednih građana, poput kišobrana, majica, nakita i sl. Mi smo se pak odlučili za degustaciju hrane koja je svojim mio mirisima privlačila sve koji su se u tom trenutku našli na glavnom zagrebačkom trgu.

Plan je bio taj da za ručak jedemo samo domaće i ravno sa štandova koji se nalaze u centru Zagreba.

Prvo što smo uzeli bio je jeger. Odlična kobasica čiji je miris bio najintenzivniji dok smo prolazili pokraj brojnih štandova bila je pravi hit. Simapatičan gospon s brkovima odrezao nam je pola jegera (cca pola kile) te smo to platili 30 kuna. Solidan i sočan komad, nimalo suh, zadovoljio bi svako nepce koje zna cijeniti pravu kobasicu.

Zagreb.info
Zagreb.info

Uz meso smo odlučili uzeti i neki sir, a izvrsna prilika ponudila se na štandu Kaličanke. U paketu smo dobili 4 vrste sira, što smo platili 27 kuna, dok je za kilu sira potrebno izdvojiti 70 kuna. Okusi su bili klasičan (bez dodataka), s paprikom, začinskim biljem i s vlascem. Moj osobni favorit je ‘klasik’, iako ni paprika ne zaostaje puno.

Zagreb.info
Zagreb.info

Kada je u pitanju ajvar, imali smo definitivno puno opcija, a ono što je presudilo na kraju bile su teglice. Moram reći da kod domaćih proizvoda nikako ne volim industrijske naljepnice i patim na izgled teglica. Kupili smo srednju koja je bila 30 kuna i iako je u pitanju blagi ajvar, za mene je ovo ipak bio pikantniji okus.

Zagreb.info
Zagreb.info

Još nam je samo falio kruh te smo oba uzeli na istom štandu. Kupili smo beskvasni kruh (cijena jednog je 25 kuna) te bučin kruh (10 kuna). Osobno, bučin kruh vodi. Beskvasni je presuh za moj ukusu i sam mi nikako ne odgovara. Bučin je s druge strane sličan kukuruznom koji i inače volim.

Zagreb.info
Zagreb.info

Iako smo mislili da je to to, još smo za kraj kupili i mini rajčice na simpatičnom štandu Zarja grupe. Sve u svemu odličan ručak za četri osobe, a cijena je više nego prihvatljiva.

Zagreb.info
Zagreb.info

Zato sutra pravac grad! Iskoristite priliku i kupite hrvatsko! Dobar tek ;)

Zagreb.info
Zagreb.info


Komentari