(FOTO) Dašak Turske u Zagrebu: Kultni bosanski restoran oduševit će i najzahtjevnije nepce

FOTO: Sofra / Facebook

Već više od jedanest godina stvaraju prepoznatljivu gastronomsku ponudu i ugođaj

Na nekoliko lokacija u Zagrebu smjestio je šarmantni restoran Sofra, gdje svoje nepce možete počastiti najukusnijim bosanskim specijalitetima uklopljene u autohtoni ugođaj.

Ovaj je restoran s radom počeo 2006. godine u zagrebačkom naselju Borovje, a njihova se ukusna priča nastavila otvaranjem Sofre u Point centru u Vrbanima 2014. godine. Dvije godine kasnije otvorena je u Radničkoj u Green Goldu. Nedavno su se premjestili na novu lokaciju, nekoliko metara dalje od starog mjesta, odnosno s drugog su se kata prebacili u donji dio centra kada se prostor oslobodio, piše Telegram.

FOTO: Facebook / Sofra
FOTO: Facebook / Sofra

Njihov temelj je bosanska tradicija, a budući da je ona bila pod velikim utjecajem turske kulture, gastronomski dio je velikim dijelom izvorno turski. Utjecaj Turske vidljiv je i u interijeru, načinu pripreme i usluge, sve do samog sevdaha.

Ovaj impresivni prostor predstavlja pravo bogatstvo ukusa, turski ugođaj i vikende uz živu glazbu, a što vam više treba? Ako poželite, ovdje možete proslaviti i neki veći događaj poput raznih proslava i vjenčanja.

U ponudi imaju tradicionalnu bosansku kuhinju i karakteristične specijalitete kao što su begovska i sarajevska čorba i tarhana. Uz to se možete počastiti i gotovim jelima, raznim dolmama, sarmom i roštiljem. Najpopularnije jelo je muštuluk – biftek u umaku od zelenog papra, te ćeif domu, pečena paprika punjena svježim sirom, mladim lukom i vlascem.

A ništa ne bi bilo potpuno bez bosanskog lonca punog janjetine, junetine, teletine, krumpira i povrća. I kao šećer na kraju, razne orijentalne slastice kao što su baklave, hurmašice, kadaif, rahat lokum…

FOTO: Facebook / Sofra
FOTO: Facebook / Sofra

U Green Goldu svake srijede možete uživati u Noći sevdaha, a četvrtkom, petkom i subotom zabavit će vas romski bend Bahtali Rohta. No, uskoro stiže i nova atrakcija – trbušne plesačice koje će nastupati nekoliko puta mjesečno.

Cijene su proporcionalne kvaliteti i količini hrane koja se dobije, a restoran radi od 10 do 1 ujutro.

U tijeku su radovi i otvorenje novog, trećeg po redu restorana u samom centru grada planirano je za proljeće 2018. godine.


Komentari