(FOTO) Dašak egzotike i Meksika u najšarmantnijoj zagrebačkoj ulici

U šarmantnoj Radićevoj ulici na broju 12, u samom srcu Zagreba, u veljači 2017. godine smjestila se mala gastro oaza meksičke hrane – Taquitos Bandidosstreet food restorančić koji svojim interijerom i ponudom donosi dašak egzotike.

Od šarenih sombrera, brkova, kaktusa pa sve do revolvera, ovo je pravi mali šarmantni kutak najegzotičnije države Latinske Amerike.

U kratkom su se roku izdvojili po originalnoj ponudi meksičke hrane i pića po pristupačnim cijenama.

A kako je sve počelo?

Uočili smo da u Zagrebu općenito manjka meksičke hrane, pogotovo u obliku street food-a, plus oduvijek smo bili ljubitelji meksičke i ljutog te htjeli otvoriti nešto svoje, otkrivaju nam vlasnici Anja Milić i Alen Strmotić.

U ponudi imaju taquitose, po kojima je restorančić i dobio naziv, male hrskave punjene rolice od tortilja, quesadille, punjene tostirane tortilje, wrapove i razne priloge.

Naročito smo ponosni na chilli con carne, pikantno jelo na žlicu od mljevenog mesa sa raznim povrćem i brojnim začinima, uz koje dolaze domaći nachosi. Ostala jela nisu pikantna, ali zato imamo izvorne meksičke ljute umake koji su također u prodaji, ističu vlasnici.

Iako je u ovom malom meksičkom restoranu zaposleno njih petero, za interijer je zaslužan Alen.

Sve u prostoru je ručni rad, uglavnom od drveta. Pomno je promišljen svaki detalj, zahvaljujući njegovoj kreativnosti uspjeli smo izvući maksimum iz ovog malog prostora i stvoriti pravi ugođaj Meksika, ističe Anja.

No, ono što je najveći novitet od prošle godine – budući da je riječ o restoranu u maloj kvadraturi sa samo četiri sjedeća mjesta – terasa koja je nakon šest mjeseci čekanja dozvole napokon zaživjela u listopadu prošle godine! Savršeno za proljetne dane i visoke temperature u kojima uživamo, uz meksičke delicije s pogledom na glavni trg.

Budući da su zasad ograničeni što se tiče prostora, drže se postojeće ponude iako su uvijek pnudi ideja, no najavili su povratak slatkog, što će se savršeno ukomponirati u ponudu kao pravo ljetno osvježenje.

Posjetiti ih možete od ponedjeljka do četvrtka od 11.30 do 23 te petkom i subotom od 11.30 do 2 sata u noći.

Zagreb.info i Taquitos Bandidos vas daruju!

U suradnji s meksičkim street food restoranom Taquitos Bandidos, odlučili smo počastiti dvije osobe s dvije porcije glavnog jela po izboru.

U komentaru ispod teksta napišite ime osobe koju biste rado odveli u meksičku oazu u srcu Zagreba. Darivanje traje do 6. lipnja, kada ćemo objaviti sretne dobitnike. Ostale detalje potražite na našoj Facebook stranici. Sretno!

Komentari