(FOTO) ‘A most unusual garden’: Bajkovito mjesto s kućicom na drvetu u koje ćete se zaljubiti

Popijte kavu u krošnji drveta.

Najljepše osmišljeni lokal u Zagrebu – “A most unusual garden” – čije ime u potpunosti opravdava izgled i atmosferu. Naime, kafić je uređen kao jedinstveno i očaravajuće dvorište, neprimjetni, čarobni vrt u koji kada sjednete, poželite zauvijek ostati. Terasa kafića jednim je dijelom prekrivena vinovom lozom, a ove je godine i proširena.

Ovom smo prilikom razgovarali s jednim od nadležnih u simpatično lokalu – Petrom Tikvedžijom.

Šarmantni kafić na kraju Savske ulice u Zagrebu (Horvaćanska 3) otvorio se u ljeto 2015. godine, a smješten je iza starinske ograde, zaogrnut krošnjom stabla. Nit vodilja prilikom uređenja lokala bio je Hendrick’s gin, stoga su i specijaliteti Hendrick’s gin i tonik, a puno ime kafića je Hendrick’s most unusual Garden.

U ovom boemskom prostoru dobrodošli su i mali četvernošci jer, kako kažu, pse vole najviše na svijetu!

U ponudi se nalaze i ukusni i svježi prirodni sokovi, ali i craft pive, a sve uz ljubazno osoblje.

 

Prostor izvana i iznutra maštovito je i pomno uređen, s naglaskom na detalje.

Najveća senzacija koja daje kafiću posebno notu i savršeno se uklapa svakako je drvo u sredini terase s – drvenom kućicom na vrhu! Naravno, nije riječ samo u ukrasu već u kućici možete popiti piće u bajkovitoj atmosferi. Također, prošle godine jedan je par upravo ovdje odlučio proslaviti vjenčanje.

Kućica na drvetu će vas bar na trenutak vratiti u djetinjstvo i pokazati da je samo malo mašte potrebno da se probudi dijete u vama!” kazao je Tikvedžija.

Interijer je također iznimno šarmantan, kao da se nalazite u nesuvremenoj dnevnoj sobi. Na zidovima se umjesto tapeta nalaze umjetnički crteži i aktevi, a za oko će vam zapeti i zidni satovi koji su stali u određeno vrijeme. Zidove su oslikali Mario Piteša i njegovi kolege s Akademije likovnih umjetnosti.

Jedinstven dojam daju i lampe u kutevima pa je tako ispijanje pića u kafiću intimnije uz prigušenu svjetlost. Kao da ispijate kavu u umjetničkom ateljeu i pričate svoju priču iz davnina.

Reakcije su, kaže nam jedan od vlasnika, uglavnom pozitivne, no, naravno, dodaje naš sugovornik, ima i negativnih.

Više volimo one konstruktivne kritike koje nam daju smjernice za poboljšanje i napredovanje. Lokal se sviđa svima – Zagrepčanima, a i turistima. Sviđa im se taj naš ležeran pristup, opuštena atmosfera i želimo nastaviti u tom smjeru ali podignuti ponudu na jednu višu razinu“, kazao je Petar Tikvedžija.

Vrijeme je ovdje stalo u 4:36, a danas kao da nemamo vremena sjesti, popiti kavu i odahnuti… No, ovaj kafić poziva vas u svoju nadrealnost da upravo ovdje predahnete i okrijepite se u čarobnom ambijentu.


Komentari