Fino im je poklopio: Slastičaru dosadili influenceri koji žele besplatan sladoled

Pinterest.com

Mnogi influenceri traže besplatne proizvode ili usluge u zamjenu za njihov “utjecaj” na društvenim mrežama, a poplavom sve većih broja takvih osoba i sve većih zahtjeva za nečim besplatnim, kod mnogih raste i odbojnost prema takvim osobama.

Ogorčeni vlasnik poznatog kamiona u kojem prodaje sladoled Joe Nicchi odlučio je stati na kraj influencerima koji ga traže besplatan sladoled u zamjenu za promociju na Instagramu, prenosi Večernji list. 

Influenceri su mu se “popeli na vrh glave” te je Nicchi odlučio napraviti potez koji je postao pravi viralni hit na Redditu: Postavio je znak u svom kamionu na kojem piše kako “influenceri plaćaju dvostruku cijenu”. Iskoristio je ovaj put i on moć društvenih mreža i svojih profila te na njima objavio fotografiju s tim natpisom. Uskoro je njegova objava postala pravi hit.

“Sada je i službeno. Zaista nas nije briga jesi li influencer i koliko imaš pratitelja na svojim profilima. Nikada ti nećemo dati besplatan sladoled u zamjenu za objavu posta na Instagramu. Riječ je o sladoledu čija je cijena samo četiri dolara… Dobro, za vas je odsad osam”. #InfluencersAreGross.”

Čini se kako je kap koja je prelila čašu bio prošlotjedni zahtjev da opskrbi sladoledom oko 300 uzvanika na jednom događanju u zamjenu za objavu na društvenim mrežama i “promociju”.

Nicchi je osnovao tvrtku CVT sa svojom suprugom 2012. godine, a razumije i ironiju toga da je zbog svog postupka postao hit upravo na tim društvenim mrežama od kojih mu se diže kosa na glavi.

“Sretan sam što je moja objava postala viralni hit i znam da je riječ o potpunoj ironiji u cijeloj ovoj priči.”

Ipak, njemu je ovaj potez osigurao nove pratitelje i obožavatelje, ali poručuje kako bi bio sretniji da su ljudi orijentirani “na manje”.

Komentari