DOMAĆIM REZANCIMA NEMA RAVNIH! Donosimo trikove za savršenu tjesteninu koja će obogatiti svaku juhu

Kupovni rezanci se ne mogu mjeriti s domaćima, zato ih napravite sami za juhu koja će biti ukusnija no ikad.

Kad radite turu rezanaca, osušite ih i čuvajte u limenim kutijama ili papirnatim vrećicama. Bitno je da ne budu na vlažnom.

Sušene ubacite u kipuću juhu i na laganoj vatri kuhajte 2 minute, ovisi o tome koliko ste ih debelo ili tanko razvaljali.

Za izradu su vam potrebna samo dva sastojka, a to su 3 jaja i 300g glatkog brašna.

Zamijesite tijesto od jaja i brašna. Jaja prvo istucite vilicom kako bi vam bilo lakše. Smjesa će u početku biti jako mrvičasta, no potrebno ju je dugo mijesiti kako bi tijesto postalo glatko.

Razrežite na šest dijelova i umotajte svaki u prozirnu foliju. Ostavite da se odmori sat do dva. Razvaljajte na mašini za tijesto.

Krenite s 1, par puta razvaljajte na toj najdebljoj opciji uz par preklapanja tijesta i zatim nastavite do 6, najtanje opcije.

Ostavite pobrašnjene komade da se malo posuše pa ih oblikujte u rezance na valjku za rezance. Pobrašnite, rasporedite po čistoj, suhoj krpi i ostavite da se suše par sati.

Tanki su i nije im potrebno jako dugo sušenje.

Izraditi ih možete i ručno tako da svaki od šest komada tijesta razvaljate valjkom za tijesto najtanje što možete.

Svaki razvaljani komad tijesta dobro pobrašnite, preklopite po dužini, pa režite nožem na tanke trakice, odnosno rezance, prenosi Dnevno.


Komentari