Dobre stare ‘šnenokle’: Imamo li pravi recept?

FOTO: Pinterest

Bake znaju najbolje i kuhaju najukusnije, zar ne?

Recepti za deserte koje su spravljale naše bake najdragocjeniji su i vrijedi ih čuvati te ih se sjećati, jer se nerijetko uspostavi da su najzdraviji, a ujedno i najukusniji. Jedan od takvih recepata su i dobre stare šnenokle.

Potrebno vam je:

  • l litra mlijeka
  • 4 jaja
  • 6 žlica šećera
  • 2 vrećice vanilin šećera
  • 2 žlice brašna

Priprema:

Odvojite žumanjke od bjelanjaka, ulijte mlijeko u posudu s debelim dnom i uključite na srednju jačinu štednjaka. Dok se mlijeko grije, vrlo čvrsto umutite bjelanjke. Kada mlijeko počne kuhati, smanjite jačinu kola na najmanju te jušnom žlicom ubacujte u njega valjuške bjelanjka. Kad počnu rasti, okrenite ih da se skuhaju s druge strane.

Skuhane valjuške vadite iz posude i redajte u drugu, u kojoj ćete ih poslužiti. Mlijeko sklonite s vatre, a u žumanjke dodajte šećer i vanilin šećer pa sve dobro izmiješajte dok se smjesa ne počne pjeniti. Dvije velike žlice brašna lagano umiješajte kuhačom, a potom i mikserom. U tu smjesu dodajte malo toplog mlijeka pa promiješajte kuhačom dok se sve ne sjedini. Mlijeko vratiti na vatru, uključiti na tiho uz stalno miješanje te dodavati smjesu od žumanjaka te nastaviti s miješanjem do željene gustoće. Kada krema bude gotova preliti njome poredane valjuške.

Jesti nakon što se dobro ohladilo.


Komentari