DIJETA BEZ ZABRANA, BEZ ODRICANJA: Ne izbjegavajte šećer, kolače, sladoled, pića i vino

Pixabay

Dijete najčešće ne uspijevaju jer uskraćivanjem onoga što nam je fino ili boreći se s rokovima, nakon završetka dijete, posebno ako vidimo da smo izgubili i jedan gram, unosimo sve ono što nam je bilo ‘uskraćeno’ za vrijeme dijete.

Kako bi spriječili povratak na staro, a u mnogim slučajevima i dobivanje još više na težini, majka petoro djece koja je i sama dugo vodila bitku s kilogramima otkrila je u svojoj knjizi tajne kojima je postigla upravo to – izgubila je nevjerojatnih 40 kg, koje je nakupljala punih 17 godina, u samo deset mjeseci slijedeći – zdravi razum.

Ova metoda je prava dijetna senzacija koja će vam olakšati skidanje kilograma, i to na revolucionaran i zdravorazumski način. Suzy Wengel je autorica knjige Skandinavska Sense dijeta, inovativne (a jednostavne) metode kojom ćete prigrliti zdravi način prehrane i time zauvijek smanjiti težinu. Ova direktorica biotehnološke tvrtke i majka petoro djece i sama je vodila dugotrajnu bitku s kilogramima, koju je obilježilo 17 godina osciliranja između restriktivnih dijeta, jo-jo efekta i prejedanja.

”Mnogo sam puta uspjela smršaviti, ali sam živjela s jo-jo efektom 17 godina i navikom prejedanja posljednjih 6 – 7 godina. Svaki put kad sam smršavjela, bilo je to kroz restriktivnu dijetu sa strogim pravilima. Obično mi nije bilo dopušteno jesti hranu sa šećerom ili masnoćom – samo salatu s piletinom i low-fat preljevom. I naravno, mnogo tjelovježbe. Ali usprkos tome što sam vježbala, takvog se strogog načina prehrane bilo teško pridržavati. Nakon što bih smršavila 20 – 30 kilograma, ponovno bih vratila sve kilograme, i još više njih”, otkrila je Suzy Wengel.

Zahvaljujući vlastitom režimu prehrane Suzy je uspješa smršaviti nevjerojatnih 40 kilograma u 10 mjeseci, ali se do danas nije vratila na staru težinu.

”Ovoga puta odlučila sam potpuno drugačije pristupiti skidanju kilograma. Te 2011. godini nisam željela brzu dijetu, nisam željela gladovati, nisam željela naporne treninge – toga se nikako ne bih mogla pridržavati i nakon dijete. Ne, ovaj put upotrijebila sam zdrav razum kako bih pronašala put koji će mi dugoročno odgovarati.’, izjavila je Suzy.

”Shvatila sam da je za zdrav život i mršavljenje važno unositi dovoljno bjelančevina, povrća i masti, a ne gladovati. Naučila sam da raznolika prehrana i trajna promjena životnog stila čine veliku razliku. Krenula sam od nule vođena tom spoznajom. Jela sam tri obroka dnevno – samo kad bih osjetila glad – i treninge zamijenila igrom sa svojom djecom. Ne trebate ići u teretanu ili mahnito trčati – s malom djecom, poslom i kućanstvom prirodno ste aktivni”, dodaje Suzy.

 

Bez brojanja kalorija, bez vježbanja

Jedite kada ste gladni, a prestanite kada ste siti, bez obzira na to što jedete. Svaki obrok promatrate kao kutiju koju ispunjavate kad osjetite glad, i to prema sustavu brojenja na šake – jedna do dvije šake povrća, šaka bjelančevina, šaka škroba i/ili voća te malo masti – i zatvorite kada ste siti. I pritom jedete hranu koju volite. I što je najvažnije, ništa nije zabranjeno, sustav kutija za obroke omogućuje da ljudi uživaju u hrani i cijene je kao dobru stvar, bez osjećaja krivnje.

Zabrana nema, možete jesti sve – jedno je pravilo pripaziti na količinu.

Jedite hranu koja vam se sviđa – koristite recepte iz knjige ako smatrate da je teško započeti, a zatim prijeđite na svoje omiljene recepte pomoću metode mjerenja na šake. Ne izbjegavajte šećer, kolače, sladoled, pića i vino. Pokušajte ugraditi i tu hranu u uravnoteženu prehranu. Nikad ne osjećajte krivnju ako uživate u hrani! Jednostavno koristite sustav kutija za obroke. Zatvorite kutiju za jelo i sljedeći put jedite pametnije. Takav je pristup puno bolji, a ujedno će vam i dugoročno pomoći uštedjeti kalorije. I jedan mali trik – prvih 14 dana posolite hranu malo više, to će vam pomoći u prevladavanju glavobolje.

Suzy možete pratiti i na njenom Instagram profilu.

 

 

View this post on Instagram

 

@facebook #fclp #fellow in the Facebook Community Leadership Program #suzywengel #sensekost #scandisensediet #entrepreneur

A post shared by Suzy Wengel (@senseslankmedfornuft) on

 

Komentari