Danijela Dvornik otkrila tajnu savršene pašticade, uz ovaj recept i vi ćete postati majstor u pripremanju kraljice blagdanskih stolova

Foto: Instagram

Kraljica blagdanskih stolova za mnoge je pašticada bez koje će proći rijetko koja kuća u Dalmaciji, a domaća blogerica Danijela Dvornik svoju je pašticadu dovela do savršenstva. Upravo zato, 54-godišnjakinja je na Instagramu podijelila i recept za jelo zbog kojeg će vam curiti sline već na sami pogled.

˝Za pašticadu vam je bitan dobar komad mesa i to govedina od buta tvz.”frikando”. S obzirom na to da negdje nećete naći govedinu, poslužiti će i junetina. Govedina je bolja jer joj je šug bolji˝, napomenula je Danijela na samom početku, a potom detaljno opisala postupak pripreme pašticade.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Danijela Dvornik (@danijeladvornik)

Za mariniranje mesa vam je potrebno:

domaća kvasina od vina
10 dkg pancete
nekoliko komada češnjaka

Mrkva ne ide jer joj ona posjetili šug, a to ne želimo.
Meso je potrebno našpikati ili napuniti sa komadičima pancete i češnjaka kao i nekoliko klinčića. Nožem zarežite u meso i u tu rupicu stavite komade izrezane pancete, češnjaka i klinčića. Zatim meso posolite i popaprite. Odložite meso u lonac ili zdjelu te ulijte kvasinu ili ocat sve do polovine mesa. Ostavite da stoji preko noći, ali pazite da meso okrenete.

Nakon toga trebati će vam:

3 velike glave luka
10 suhih šljiva
3 dlc prošeka
2 dcl crnog vina
sol, papar, muškatni oraščić, ružmarin, lovorov list.

Priprema:

Meso izvadite iz posude i stavite ga u u lonac na zagrijani masnoću, ulje. Prepecite ga sa svih strana da se stisne i dobije zlatnu boju. Zatim ga izvadite. U taj isti lonac dodajte još ulja i zažutite luk. Tada dodate meso i sve ostale sastojke i začine. Ako nemate prošek, dodajte onda crno vino. Trebat ćete karmelizirati 2 žlice šećera pa dodati u saft. Pazite na količinu šećera, mora ubiti kiselinu i dati slatkoću, ali ne previše. Nakon što se meso kuhalo nekih sat vremena u komadu, potrebno ga je izvaditi i izrezati ga na komade debljine 2 cm i opet ih vratiti u šug i nastaviti kuhati na laganoj vatri nekoliko sati. Ja obično pri kraju izvadim meso i primerom usitnim komade u šugu tako da sve bude gusto i vratim meso da se lagano kuha. Pašticada se servira sa domaćim njokima i pospe parmezanom.

Komentari