Danas planirate roštilj? Ova neobična krumpir salata bit će neodoljiv prilog

Pixabay

Ova je krumpir-salata malo drugačija od uobičajene, a vjerujemo da ćete uživati probate li je!

 

 

Sastojci

8 šnita slanine

1 srednji batat, nasjeckan na kockice

4-5 režnja češnjaka

2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

1 veliki žuti luk, nasjeckan

Dressing

2 žličice svježeg soka od limuna

2 žličice dijon senfa

150 g majoneze s maslinovim uljem

2 mlada luka ili 3 žlice vlasca (samo listovi), tanko nasjeckani

2 žličice svježeg peršina

sol i papar

Priprema

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Prekrijte tepsiju alufolijom te lagano premažite uljem. U tepsiju poredajte narezan batat, krumpir i cijele oguljene režnjeve češnjaka. Prelijte sa žlicom maslinovog ulja, posolite i popaprite te koristeći ruke dobro izmiješajte tako da svaki komadić krumpira bude začinjen.

Pecite batat i krumpiru pećnicu 20 do 30 minuta, dok ne omekšaju (okrenite krumpir na polovici vremena pečenja). Ako češnjak počne izgarati, izvadite ga iz tepsije, a krumpir nastavite peći. Pečeni češnjak na grubo nasjeckajte.

Dok se krumpir peče, nasjeckani žuti luk stavite u tavu sa žlicom maslinovog ulja, solju i paprom te ga prepržite na slabijoj vatri 20 do 25 minuta, dok ne dobije zlatno smeđu boju.
Nakon što je luk gotov, ostavite ga sa strane te u istu tavu ubacite nasjeckanu slaninu te je prepržite dok ne posmeđi i ne postane hrskava.

Pripremite dressing tako da pomiješajte sve sastojke u miješalici (blenderu) dok se smjesa ne ujedini. Dok su još topli, zajedno u velikoj zdjeli dobro pomiješajte krumpir, karamelizirani luk, slaninu, dressing, peršin te mladi luk ili vlasac. Poslužite toplo ili na sobnoj temperaturi. U slast!


Komentari