Čokoladni deset nikada nije bio zdraviji! Za pripremu su potrebna samo 3 sastojka

FOTO: Pixabay

Mousse, pjenast i ukusan, najčešće se priprema od čokolade.

Recept za čokoladni mousse kao stvoren je za sve one koji vole slastice za koje nije potrebna pećnica i za koje treba izdvojiti malo vremena.

Deserti koji uključuju čokoladu svima su omiljeni, a kako ne biste stalno konzumirali kupovne čokolade ili pak satima pekli omiljenu tortu, donosimo recept za mousse od čokolade sa samo tri sastojka, koji, osim što je jednostavan je i ukusan i zdrav.

Pjenast je, prepun zračnih mjehurića i najvažnije – čokoladan. Jedina mana je što mu treba dati vremena da se ohladi jer tek tada njegova struktura postaje baš onakva kakva treba biti.

Strukturu mu u ovom slučaju daje kokosova krema. Gusta kokosova krema zbog svoje teksture i okusa koristi se najčešće u izradi brojnih slastica, kao što su kremasti namazi ili kreme za kolače i sladolede. Idealna namirnica za pripremu vaših omiljenih kulinarskih specijaliteta, ukusno i kremasto vrhnje kombinacija je egzotičnih okusa, ne sadrži mlijeko te je idealan izbor za osobe s intolerancijom na laktozu i mliječne proizvode.

Uz kokos kremu, potrebe su vam datulje i malo kakao praha i to je to!

Za pripremu vam je potrebno:

250 ml kokosove kreme

5 žlica kakao praha

1 žlica osušenih datulja

Priprema:

Toliko je jednostavna priprema da je sastojke potrebno samo dobro izmiksajti u blenderu ili mikserom (možda će trebati 3-4 minute blendanja/miksanja) i staviti na kratko hlađenje.


Komentari