ČOKOLADNE KOŠARICE, MASCARPONE I JAGODE! Pronašli smo recept za desert idealan za ljeto

Foto: Instagram

Temperature rastu, a što je bolje za “razbiti” vrućinu i osvježiti se, od ukusnog deserta? Još ako je s jagodama – čisti pogodak. Upravo jedan takav recept donosimo u nastavku, a oduševit će vaš.

Riječ je o čokoladnim košaricama s punjenjem od prefinog i kremastog mascarponea s bijelom čokoladom i šlagom. Kao točka na “i” dolaze narezane jagode, a za bolji vizualni dojam ove slasne čoko-košarice poslužite u šarenim papirnatim kalupićima.

Sastojci: 

300 g čokolade
400 ml slatkog vrhnja
50 g šećera
250 g mascarpone sira
1 vrećica želatine
5 žlica hladne vode
100 g bijele čokolade
100 g svježih jagoda
Priprema: 

Čokoladu rastopite na pari, rasporedite u 16 papirnatih kalupa za muffine i razmažite ih ravnomjerno po unutrašnjosti. Stavite ih u hladnjak da se čokolada dobro stvrdne, pa pažljivo skinite papir kako bi ostale samo čokoladne košarice. Slatko vrhnje istucite u šlag, umiješajte šećer i mascarpone. Želatinu pomiješajte s vodom i ostavite da nabubri 10 minuta. Bijelu čokoladu rastopite na pari, pomiješajte sa želatinom koju ste lagano rastopili na vatri i umiješajte u šlag. Kremu stavite u slastičarsku vrećicu za ukrašavanje i njome ispunite čokoladne košarice. Držite u hladnjaku do posluživanja. Prije posluživanja kremu ukrasite narezanim jagodama.


Komentari