ČETIRI TRIKA ZA SAVRŠEN BURGER: Jedan je posebno važan, kako bi meso ostalo sočno!

pexels

Burgeri su nam jedno od omiljenih jela, na koje nitko ne ostaje ‘imun’.

U današnje vrijeme, pravljenje burgera postao je pravi zanat, a tržište nudi zaista razne okuse ove sočne delicije. Često ih pravimo i kod kuće, a za što finiji i sočniji home made burge, postoje i mali trikovi koje su otkrili kuhari, a koji će vaš burger učiniti još boljim i ukusnijim.

pexels

Koristite kvalitetno meso 

Umjesto da kupujete meso u dućanu, gdje bi mljeveno meso moglo imati lošije dijelove govedine, posjetite mesnicu i tražite od mesara da vam samelje određen dio mesa. Također nemojte pretjerivati sa začinima, dovoljno je samo malo soli i papra, kako piše EatThis.

Pažljivo napravite pljeskavice

 Burgeri su najbolji kada su svi jednake veličine, stoga je važno pravilno oblikovati svaku pljeskavicu. Kako biste bili sigurni da vam je svaki komad mesa jednak, možete koristiti i vagu. Također je pljeskavice najbolje oblikovati dok su hladne pa svoje meso držite u hladnjaku sve do trenutka korištenja.

pexels

Tostirajte pecivo

Nema ničeg goreg od gnjecavog i vlažnog peciva u burgerima, pa kako biste vi izbjegli taj problem, uvijek tostirajte peciva.

Meso okrenite samo jednom

Najveća greška koju ljudi rade kod pripreme burgera je stalno okretanje mesa, tako svi sokovi iz mesa izlaze van i meso gubi sočnost i okus. Stoga stručnjaci preporučuju da meso pečete na jakoj vatri te okrenete samo jednom tijekom pečenja.

Bez kora i tijesta, sve u jednoj zdjeli: Pita s tikvicama spremna je za samo pola sata!


Komentari