Brze krafne na neobičan način: Otkrijte u čemu je tajna

FOTO: Coolinarika, Burza hrane

Uskoro nam stižu maškare, a znamo da su krafne neizostavni dio ovog veselog dana. Kako bi raspjevane maskirane mališane koji dođu na vaš kućni prag počastili poslasticom, donosimo vam recept koji će vam oduzeti duplo manje vremena.

Sastojci koji su vam potrebni za pripremu ovih krafni su: 40 g svježeg kvasca, 900 g oštrog brašna, oko 100 g mekog brašna, 4 cijela jaja, 300 ml jogurta, 200 ml vode, 150 g šećera (i još oko 150 g za posipanje) 150 g margarina (i još 100 za premazivanje).

U mlakoj vodi razmutite kvasac i stavite žlicu šećera. U zdjelu staviti oštro brašno, jogurt, jaja, ostatak šećera, otopljeni margarin i kvasac koji je odstajao par minuta. Kuhačom sjediniti tijesto, tako da bude mekano i ljepljivo. Dobro promiješati kuhačom pa ostaviti da stoji sat vremena, dok se ne udvostruči.

Kada tijesto naraste, pospite mekim brašnom radnu površinu, istresite tijesto i mijesite lagano i polako. Pospite opet brašnom površinu i tijesto pa valjkom (oklagijom) razvucite na debljinu 1 – 1,5 cm. Čašom vaditi krafne i slagati u posudu za pečenje koju ste premazali drugim margarinom. Vodite računa da vam ostane prostora između krafni jer će dosta narasti, a zbog toga vam sve sigurno neće stati u jednu posudu.
Ostavite prvu posudu sa krafnama da stoji 15 minuta, pa uključite štednjak da se zagrije na 180 stupnjeva. Zatim čašom vadite druge krafne (ne u isto vrijeme kada i prve!).

Kada se štednjak zagrije, a krafne udvostruče, stavite da se peku dok ne dobiju svijetlo smeđu boju. Dok se peku otopite ostatak margarina i čim izvadite iz štednjaka krafne, odmah ih premažite i uvaljajte u šećer ili mešavinu šećera i cimeta.

Dobar tek!

 


Komentari