BEZ PEČENJA! Božanstvena torta od bijele čokolade i jagoda gotova u samo pet koraka

Screenshot Facebook

Živimo u užurbanom svijetu u kojem vrlo često, nažalost, nemamo vremena posvetiti se stvarima kao što je višesatno pripremanje kolača i torti. Upravo zato u novije vrijeme recepti za slastice bez pečenja postaju pravi hit. Upravo jedan takav brz i jednostavan recept za tortu božanstvenog okusa donosimo u nastavku:

Sastojci:
250 g digestive keksa ili keksa po vašoj želji
80 g maslaca ili margarina (količina ovisi o keksu)

Bijela krema:
200 g bijele čokolade
100 g vrhnja za šlag ili kuhanje (za otapanje čokolade)
200 g vrhnja za šlag
10 g želatine (1/4 za bijelu, 3/4 za rozu kremu)

Roza krema:
300 g jagoda
50 g šećera
200 g vrhnja za šlag

1. Jagode narežite na sitnije komade i zajedno sa šećerom kuhajte oko 5 minuta da se šećer otopi i da puste sokove. Izblendajte smjesu i dok je još vruća, dodajte 3/4 od pune količine želatine koju ste prethodno napravili tako da ste vrećicu želatine zamiješali sa 5 žlica vode.

2. Bijelu čokoladu otopite sa 100 ml vrhnja za šlag ili kuhanje pa u tu smjesu dodajte 1/4 želatine koja vam je ostala.

3. Keks usitnite pa zamiješajte s otopljenim maslacem i tu smjesu utisnite u kalup od 20 cm. Stranice kalupa prije toga obložite papirom za pečenje kako bi se torta lakše izvadila i ljepše izgledala.

4. Ohlađenu smjesu bijele čokolade miksajte sa 200 ml šlaga koji ste prethodno već izmiksali pa tu smjesu stavite na bazu od keksa. Rashladite sve u hladnjaku 20-ak minuta.

5. Kad se bijeli dio lagano stisne, na njega dodajte rozi dio koji ste dobili na isti način kao i bijeli (miksanjem smjese jagoda sa šlagom). Izlijte tu smjesu na bijelu i ostavite da se gotova torta stisne (oko 6 sati).


Komentari