Zagrebačka glumica ima recept za vegansku verziju omiljenih božićnih keksića

Foto: Instagram

U danima koji dolaze uživat ćemo u brojnim blagdanskim delicijama i slasticama, a kako ne bismo brinuli o količini šećera i svega onoga manje zdravog što se nalazi u istima, glumica zagrebačkog kazališta Kerempuh Anita Matić Delić podijelila je svoj recept za zdrave božićne kolačiće u kojima će jednako uživati i vegani, ali i svi ostali.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Anita Matic Delic (@anitamaticdelic)

Sastojci (za cca 100 keksića):

150g pirovog bijelog brašna
70g rižinog brašna
30g tapioke
70g brašna od badema ili jako fino mljevenog badema
70g kokosovog šećera
1 žličica praška za pecivo
2 žličice cimeta
1/2 žličice vanilije u prahu
130g bio margarina (omekšalog na sobnoj temperaturi)
2 žlice biljnog mlijeka (zobeno, sojino, bademovo…)

Postupak:

Pomiješajte sve suhe sastojke. Dodajte margarin i 2 žlice mlijeka te rukama sve dobro povežite. Napravite kuglu od tijesta, umotajte u prozirnu foliju i stavite u frižider na 30 minuta. Zatim tijesto razvaljajte između 2 papira za pečenje (ne smije biti pretanko) i oblikujte pomoću izrezivača za keksiće. Dok oblikujete keksiće uključite pećnicu da se zagrije na 175*C. Oblikovane keksiće posložite u pliticu na papir za pečenje i pecite 8 minuta. Izvadite i pustite da se skroz ohlade. Ponavljajte postupak oblikovanja keksića i pečenja dok imate tijesta.
Napravite “sendviče” s pekmezom po želji. Neke sam keksiće prije pečenja posula sezamom i tako ih ispekla, a neke sam, nakon što su se ohladili, posula eritritom umjesto štab šećera.


Komentari