KLASIKA, ALI ZDRAVA! Domaća glumica ima recept za fit varijantu doručka kojeg svi pamtimo iz djetinjstva

Foto: Instagram

Doručak je, poručuju stručnjaci, najvažniji obrok u danu. On bi, kažu, trebao biti nutritivno bokat i zdrav. Domaća glumica Anita Matić Delić, poznata i kao velika gurmanica i izvrsna kuharica, zato je našla način kako da nam prvi obrok bude ukusan – i zdrav. Spojila je tradiciju i fitness, a koji je njezin recept – pročitajte u nastavku.

“Doručak ‘kruh, putar i pekmez na zdraviji način’… A sve po principu ‘sama svoja majstorica. Pa krenimo redom: Ispeci SVOJ KRUH večer prije, napravi SVOJ BRZI DŽEM večer prije, napravi SVOJ ‘PUTAR’ ujutro, napisala je na Instagramu.

DŽEM OD JAGODA I KIVIJA (ili voće po izboru):

Sastojci:

cca 300-400 g jagoda
2-3 kivija
1/2 žličice vanilije burbon
prstohvat himalajske soli
2 žlice vode
1/2 žličice agar-agar u prahu
1 žlica aru praha + 2 žlice vode

Postupak: 

Jagode oprati i narezati na sitnije, kivi oguliti i narezati na sitnije. U lončić uliti dvije žlice vode, dodati narezano voće i sve ostale sastojke osim aru praha (on ide na kraju!). Promiješati i zakuhati na laganoj vatri. Kad voće omekša i pusti svoje sokove, kuhati 3-4 minute. U čaši pomiješajte  žlicu aru praha s dvije žlice vode (treba se pretvoriti u gustu bijelu tekućinu). Dodati u lončić s voćem koje se lagano kuha i sve dobro promiješati. Kad se počne zgušnjavati maknite s vatre. Štapnim mikserom blago usitniti voće da ostane tekstura. Ulijte u staklenke. Kad se skroz ohladi zatvorite i čuvajte u frižideru. (Ova količina je za dvije manje teglice)

“PUTAR” na zdraviji način

Sastojci:

2 pune žlice kikiriki maslaca
3 žlice zobenog vrhnja (ili sojinog)

Postupak:

Na najmanjoj vatri kratko zagrijati vrhnje da bude toplo, ali da ne zakuha. Maknuti s vatre. Dodati kikiriki maslac i miješati dok se maslac ne rastopi i sve poveže u ravnomjernu glatku smjesu. (Ovo napravi neposredno prije posluživanja!). Na ovaj ste način ublažili jak okus kikiriki maslaca i učinili ga lako mazivim. U kombinaciji s pekmezom i dalje se osjeti okus kikirikija, ali i pekmez dolazi do izražaja?

“Fora, kaj ne? Ovakav će te doručak lijepo zasititi i sasvim sigurno uljepšati početak dana”, poručuje popularna glumica.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anita Matic Delic (@anitamaticdelic)


Komentari