ZVUČI KAO LOŠ VIC: Tri Srbina u Dubravi uzgajala marihuanu, policija im pronašla laboratorije i hrpu droge

Foto: PU zagrebačka

Zagrebački policajci završili su kriminalističko istraživanje nad trojicom državljana Republike Srbije (36, 39 i 48) zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

Sumnja se da je trojac uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima su sadili marihuanu.

Drogu su nakon sazrijevanja sušili, usitnjavali, vagali i prepakiravali da bi potom tako pripremljenu drogu preprodavali na nezakonitom tržištu.

Pretražili im kuću

Policajci su im pretražili kuću koju su koristili na području Dubrave te su tom prilikom pronašli dva improvizirana laboratorija s opremom za umjetni uzgoj bilja, 11.000 grama lišća i granja marihuane, 680 grama marihuane, 284 zasađene stabljike visine od 40 do 140 centimetara, dvije vage, oprema za pakiranje te jedan pištolj kalibra 7,65 mm s probadajućim spremnikom i streljivom.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičene predali pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu, priopćila je policija.


Komentari