Zašto zagrebački odvjetnik Hodak nosi oružje i zašto je dao posljednji intervju? Evo što je odgovorio za Zagreb.info

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Pištolj olovku koja je zagrebačkom odvjetniku Zvonimiru Hodaku priuštila probleme na aerodromu u Dubrovniku, dobio je od prijatelja 1991. godine. Poznati zagrebački odvjetnik ispričao je Jutarnjem listu kako je to bio poklon Jadranka Garbina, hrvatskog policajca i pripadnika Sisačkih “Vukova”.

Garbin je poginuo jednoga dana kada se vraćao iz Krapine. Na autocesti Krapina – Zagreb metak ga je pogodio u glavu”, prisjetio se Hodak za Jutarnji list. Oružje u obliku olovke uspomena je na Garbina.

Dodao je i kako je njegov slučaj otkrio ozbiljne propuste na zagrebačkom aerodromu, pošto je tijekom njegova leta Zagreb-Dubrovnik, tek kontrola u Dubrovniku otkrila što je nosio.

Ne smije komentirati slučaj

Zagreb.info ovim je povodom stupio u kontakt s Hodakom, kako bismo dobili još nekoliko detalja o cijelom slučaju. Međutim, objava u Jutarnjem je, čini se, već donijela nemir u Hodakovoj obrani, zbog čega, barem zasada, ipak više ne smije komentirati detalje slučaja s aerodroma.

“Upozoren sam da prema Zakonu o kaznenom postupku ne smijem komentirati slučaj u postupku. Morat ćete pričekati tri četiri, desetak dana kada se podigne optužnica pa bi onda mogli razgovarati”, rekao je Hodak preko telefona.

Pa ipak, brzinski je uspio ubaciti kako je famozni pištolj-olovka, ustvari samo dječja igračka.

Dajem prostor novim generacijama

Osim što je poznat kao odvjetnik i otac brutalno ubijene kćeri Ivane, Hodak je također publicist i kolumnist desnih i konzervativnih portala, a nerijetko je gost u desno-orijentiranim emisijama, što televizijskim, što internetskim.

Jedna od takvih je i Podcast Velebit, gdje je 15. listopada, kako je sam rekao, dao svoj posljednji intervju. Ovo zvuči prilično zabrinjavajuće pa smo Hodaka pitali što je mislio pod tim.

“Mislio sam na to što se tiče mojih javnih istupa na elektronskim medijima. Postoji određena granica dokle ide to ima smisla, a sada je vrijeme da na takve emisije dođu neke nove generacije. I dalje nastavljam pisati svoju kolumnu”, osvrnuo se Hodak do idućeg pokušaja poziva kada se optužni prijedlog objavi.

 

 

Komentari